Actualitate

Zeci de medici vor merge în acest weekend la copiii din satele izolate ale Munților Apuseni

Prima acțiune „MediCERT – Medicii din munți” este pregătită, anunță cei de la CERT Transilvania, care vor face prima deplasare din cadrul inimosului program în acest weekend.

Zeci de medici vor merge în acest weekend la copiii din satele izolate ale Munților Apuseni Zeci de medici vor merge în acest weekend la copiii din satele izolate ale Munților Apuseni

După ce a achiziționat o ambulanță 4x4, CERT Transilvania va ajunge la clujenii care locuiesc în zonele izolate și uitate de lume din Munţii Apuseni. Astfel, 34 de medici vor străbate crestele munților cu scopul să ajungă la copiii din Apuseni. Sâmbătă, 13 iulie, CERT Transilvania va duce Caravana pediatrică în inima munților în cadrul primei ediții a intregului proiect de screening și prevenție „MediCERT – Medicii din munți”.

„Înţelegem cât de important şi totuşi dificil este accesul la servicii medicale pentru persoanele care trăiesc în zone izolate. De multe ori, dificultatea de a ajunge la medic, lipsa unui screening făcut la timp şi lipsa informaţiilor pot face diferenţa între o viaţă sănătoasă şi una dificilă. În luna martie, Asociaţia CERT Transilvania a achiziţionat cu mari eforturi o ambulanţă specială. Este un autovehicul 4X4, care va duce sănătatea în munţi”, transmit cei de la CERT Transilvania.

Ultimele Stiri
abonare newsletter