Actualitate

Zbor regulat din Transilvania spre Budapesta din octombrie. Cursa directă din Cluj-Napoca este în linie dreaptă

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mureş, Péter Ferenc a anunţat, luni, că prin inaugurarea unei curse zilnice Târgu Mureş – Budapesta, începând din luna octombrie, călătorii vor avea acces, cu o singură escală, la zboruri către peste 143 de destinaţii.

Zbor regulat din Transilvania spre Budapesta din octombrie. Cursa directă din Cluj-Napoca se lasă așteptată Zbor regulat din Transilvania spre Budapesta din octombrie. Cursa directă din Cluj-Napoca se lasă așteptată

„Ziua de astăzi (n.red. luni) reprezintă cel mai important pas, după redeschiderea Aeroportului Transilvania. Începând din octombrie vom avea curse zilnice către Budapesta şi acest lucru reprezintă un beneficiu din punct de vedere turistic şi nu numai. Asta pentru că, încă de anul acesta, mureşenii vor avea acces, cu o singură escală, la zboruri către peste 143 de destinaţii. Vom continua dezvoltarea Aeroportului, deoarece creşterea numărului de destinaţii este o prioritate, dar şi asigurarea unor condiţii la standarde cât mai înalte este la fel de importantă şi de aceea vom continua să alocăm fonduri pentru investiţii”, a declarat luni, preşedintele CJ Mureş, într-o conferinţă de presă.

Directorul de comunicare al companiei Wizz Air, Paulina Gosk a anunţat că zborurile zilnice pe ruta Târgu Mureş-Budapesta vor debuta în 27 octombrie şi că frecvenţa crescută a serviciului aduce anual o creştere cu 40% a capacităţii totale de transport de la şi spre Târgu Mureş, care în 2020 va ajunge la 265.000 de locuri.


„Târgu Mureş are o semnificaţie specială pentru Wizz Air, deoarece este primul oraş din România de unde am operat. În ultimii 13 ani am transportat mai mult de două milioane de pasageri pe rutele noastre cu tarife scăzute, oferind în acelaşi timp nenumărate oportunităţi prin călătorii accesibile în Transilvania. Fiind cea mai mare companie aeriană din România, rămânem dedicaţi clienţilor noştri transilvăneni, care în curând se vor putea bucura de serviciul nostru excelent la bordul curselor zilnice spre Budapesta sau al uneia dintre cele de pe celelalte trei rute. (...) Frecvenţa crescută a serviciului aduce anual o creştere cu 40% a capacităţii totale de transport de la şi spre Târgu Mureş, care în 2020 va ajunge la 265.000 de locuri”, a afirmat Paulina Gosk.

Potrivit sursei citate, în 2018, compania a transportat mai mult de 8,3 milioane de pasageri pe rutele sale low-cost spre şi dinspre România, ceea ce reprezintă o creştere cu 14% faţă de anul anterior, în timp ce în primele 6 luni ale anului 2019 un total de 4,4 milioane de pasageri au călătorit cu acest operator, din şi spre România, cu 15% mai mult decât anul trecut. Paulina Gosk a mai arătat că de pe 10 aeroporturi din România avioanele companiei operează pe 145 de rute, către 20 de ţări.


De la anul zbor Cluj-Napoca – Budapesta

La mijlocul lunii mai, David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj a participat la Bruxelles la ședința de Board a Airport Council International Europa. Cu această ocazie, David Ciceo a avut o întâlnire cu Jost Lammers, directorul Aeroportului Budapesta, pentru a continua discuțiile avute cu Orbán Viktor, prim-ministrul Ungariei, în vederea realizării unui zbor regulat Cluj-Napoca – Budapesta.

Cu câteva zile înainte, Ciceo dezvăluia că, odată cu vizita premierului maghiar la Cluj-Napoca, Orbán s-a declarat fascinat de condițiile de la aeroportul clujean. „Cu Orbán Viktor, pe lângă faptul că a apreciat condițiile de la noi, am avut o discuție despre o eventuală colaborare privind un zbor Cluj-Napoca – Budapesta. Statul maghiar investește mult în publicitate, în Aeroportul din Budapesta, în care a investit peste 13 milioane de euro, deși este un aeroport privat”, a explicat Ciceo, în cadrul unei conferințe extraordinare.


Directorul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj a precizat ulterior că, după discuţia cu premierul Ungariei, de anul viitor ar urma să fie lansată o cursă aeriană regulată Cluj-Napoca – Budapesta. „Domnul Orbán a promis că va acorda sprijin şi vom continua discuţiile şi suntem convinşi că anul viitor vom reuşi să avem un zbor regulat pe această rută. Aeroportul Budapesta este unul mult mai mare şi cred că noul zbor va fi un avantaj atât pentru Budapesta, cât şi pentru Cluj-Napoca”, a spus David Ciceo.

Ultimele Stiri
abonare newsletter