Actualitate

Primarul din Gilău, pus la zid pentru că nu pune semafoare: „Corupție, incompetență?”

Dumitru Sfârlea, primarul PSD din Gilău, este acuzat că, de peste patru ani, refuză cu rea credință să amplaseze două semafoare în două puncte-cheie ale comunei.

Primarul din Gilău, pus la zid pentru că nu amplasează semafoarele cerute: „Corupție, incompetență?” Primarul din Gilău, pus la zid pentru că nu amplasează semafoarele cerute: „Corupție, incompetență?”

Deputatul USR Emanuel Ungureanu și candidatul Uniunii Salvați România la Primăria Gilău, Daniela Pantea susțin că edilul din Gilău „își bate joc de cetățenii din zonă”, refuzând să amenajeze semafoarele intens cerute. Este vorba despre două puncte foarte aglomerate ale orașului, respectiv intersecțiile străzilor Republicii și Someșului cu DN1 E60, șoseaua principală care traversează Gilăul.

„Ca toți locuitorii din Gilău, îmi doresc să avem semaforizare în cel mai scurt timp. Toate actele sunt gata, este semnat chiar de directorul general Neaga (n.red. Narcis Neaga, șeful CNAIR). În data 8 aprilie 2019 documentația de avizare pentru semaforizare a fost transmisă Primăriei Gilău. Sunt bani alocați în bugetul local, încă din 2017 au fost bani alocați pentru semaforizare, așteptăm ca Primăria să înceapă demersurile”, a declarat Daniela Pantea, care actualmente este funcționar în cadrul Primăriei.


Potrivit documentelor prezentate de Pantea, în bugetul local al comunei Gilău pe anul 2019 sunt alocați 100.000 de euro plus TVA (580.000lei), adică suma maximă pentru achiziție directă. Planurile pentru amplasarea semafoarelor sunt mai vechi, însă lucrul concret bate pasul pe loc, mai ales la intersecția DN1 E60 cu drumul care vine dinspre zona Mărișel.

„Este o zonă cu foarte multe accidente, mașinile care pleacă din această stradă (n.red. Republicii) sunt obligate să stea în expectativă, nu există semafor. (...) De de nu demarează achiziția primarul Sfârlea Dumitru? Incompetența poate ucide la fel de mult cum o face corupția! USR Gilău solicită achiziționarea urgentă, în condiții de transparență a celor două sisteme de semaforizare și amplasarea lor imediată în aceste două intersecții cheie!”, a punctat Emanuel Ungureanu.

abonare newsletter