Actualitate

Cifra de afaceri pentru festivaluri a crescut! Untold şi Electric Castle, în top la nivel naţional

Untold, Neversea, Electric Castle şi Summer Well au adunat în 2018 peste 775.000 de vizitatori, iar 200.000 dintre ei au fost unici, conform datelor oferite de ZF.

Cele patru mari festivaluri au strâns o cifră totală de afaceri de 130 de mil. de lei în 2018, pe primul loc fiind de departe Clujul prin cele două mari festivaluri recunoscute la nivel naţional. Organizatorii au reuşit în ultimii ani să atragă cei mai importanţi sponsori din oraşe pentru aceste festivaluri, iar cifra de afaceri a crescut semnificativ din acest motiv.

Sponsorii şi vânzările de bilete cântăresc enorm în cifra de afaceri a unui festival, motiv pentru care în 2018 s-a înregistrat o creştere cu o treime faţă de anul precedent.


Cum un astfel de festival adună aproximativ 200.000 de oameni de acest succes se bucură şi patronii de restaurante, hoteluri şi nu numai în perioada respectivă. Economia înfloreşte simţitor, iar calculele arată că un vizitator cheltuie aproximativ 1.500-1.700 de lei pe durata unui festival, ceea ce aduce la bugetul economiei locale undeva la 300-340 de milioane de lei, Cluj-Napoca fiind pe primul loc în acest top.

abonare newsletter