Actualitate

PROBLEME în Florești! Infecție cu e-coli din cauza unei țevi de canalizare sparte

Floreștenii au semnalat o problemă pe strada Valea Gârbăului. Într-o zonă de construcție, o țeavă de canalizare a fost spartă și acum au fost raportate îmbolnăviri, în special la copii. ,

Sursă foto: Facebook Daniel Meze Sursă foto: Facebook Daniel Meze

Floreștenii se plâng că s-au îmbolnăvit din cauza unei țevi de canalizare sparte.

„În Florești, pe strada Valea Gârbăului, paralel cu nr. 50, se execută lucrări de construcție în urma cărora țevile de la canalizare au fost sparte. Intrând în contact cu aerul contaminat, ne-am îmbolnăvit atât noi, cât și copiii noștri (diaree, voma, probleme respiratorii). Aburii încărcați de e-coli ne intra în case de câte ori deschidem geamul. Problema este de mai bine de 3 zile. Nimeni nu face nimic, deși au fost amendați ei continua lucrările fără sa repare ceea ce au stricat. Am vorbit cu constructorii, au reparat țeava dar canalele refulează, sunt doar 2 pompe la mai multe blocuri, iar țevile sunt foarte înguste, nu mai fac față. Și dacă nu ar fi sparte țevile tot ar refula canalele, pentru ca s-au autorizat construcții prost planificate, țevile sunt nepotrivite pentru blocuri, sunt țevi înguste, cămine cu spații de ieșire mici, blocurile din zona nu au predat pompele la ape, pentru că primăria nu se sesizează, iar constructorii au dispărut”, a transmis o persoană care locuiește în zonă.


Medicii spun că e-coli nu se poate transmite prin aer, însă șansele ca bacteria să se fi infiltrat în apă sunt foarte mari.

„În intestinele noastre există o bacterie care se numește e-coli, care este saprofită. Există o altă bacterie, care se numește E-coli enteropatogen sau enteroinvaziv, sunt două surori, cum ar veni. Cele două sunt patogene. Evident, dacă este o țeavă de canalizare spartă și este în apropierea unei țevi de apă, care și aceea are fisuri, bineînțeles că se infiltrează bacteria în țeava cu apă potabilă și există risc de îmbolnăvire”, a explicat pentru Monitorul de Cluj un medic clujean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter