Actualitate

Franco Zeffirelli, regizorul faimosului film „Iisus din Nazaret” a trecut la cele veșnice

Marele cineast italian Franco Zeffirelli a murit la vârsta de 96 de ani. Regizorul a murit la reşedinţa sa din Roma.

Franco Zeffirelli „s-a stins liniştit după o lungă maladie care s-a agravat în ultimele luni”, anunţă presa italiană care citează surse din familia cineastului. Zeffirelli a rămas activ până la o vârstă înaintată, deşi sănătatea sa era din ce în ce mai şubredă şi şi-a petrecut ultimii ani de viaţă în scaunul cu rotile, înconjurat de câinii săi credincioşi la vila sa de la marginea Romei.

Născut la Florenţa în data de 12 februarie 1923, Zeffirelli a devenit celebru ca producător de operă prin spectacolele grandioase pe care le-a pus în scenă şi în calitate de regizor, aducând pe marile ecrane adaptări după piese de teatru celebre, precum „Romeo şi Julieta” sau „Îmblânzirea scorpiei”, cu Elizabeth Taylor şi Richard Burton în rolurile principale.


Dintre filmele sale celebre reamintim „Otello”, „Hamlet” sau „La ceai cu Musolini”, poate cea mai faimoasă peliculă regizată de Zeffirelli fiind „Iisus din Nazaret” (cu Robert Powell în rol principal), difuzată periodic în preajma sărbătorilor religioase.

Etichete: moarte
Ultimele Stiri
abonare newsletter