Actualitate

Scurtmetrajele franceze „invadează” Cluj-Napoca! 20 de pelicule vor fi prezentate la Cinema Victoria

Douăzeci de filme franceze vor fi prezentate la Festivalul Internaţional de Foarte Scurt Metraj Tres Court, care are loc sâmbătă şi duminică la Cinema Victoria din Cluj-Napoca.

Cea de-a 21-a ediţie a Festivalului Internaţional de Foarte Scurt Metraj Tres Court se desfăşoară din 7 până în 16 iunie, în 19 de oraşe din România. Inclus în Sezonul Franţa-România, acest festival, născut la Paris şi difuzat simultan în 22 de ţări, aduce în premieră anul acesta publicului român o secţiune de 20 de foarte scurt metraje franceze, pe lângă selecţiile deja consacrate, se arată într-un comunicat al organizatorilor. Competiţia românească prezintă filme de maximum patru minute realizate în România de amatori sau de tineri profesionişti.

„4 minute este durata strictă pe care o au la dispoziţie regizorii filmelor din Festivalul Internaţional Tres Court pentru a vă arăta poveştile lor. În doar 4 minute, ei trebuie să dea tot ce au mai bun, să facă fiecare secundă să conteze! Rezultatul este o avalanşă de poveşti concise care vă vor purta într-o multitudine de universuri, de stiluri şi de forme, o multitudine de ferestre către lume aşa cum este ea sau aşa cum ar putea fi. Festivalul Tres Court este oglinda unei generaţii care vrea informaţii, experienţe şi divertisment, totul pe repede înainte.


O sete care poate fi satisfăcută de cele peste 100 de filme foarte scurte din festival. Avantajul foarte scurt metrajului este că presupune multă încântare şi puţin risc din partea spectatorilor. Un astfel de festival este o ocazie unică de a părăsi cărările bătute ale preferinţelor dumneavoastră cinematografice şi de a vă aventura pentru maximum 4 minute în stiluri diverse, de la dramă la comedie şi film romantic, de la documentar la animaţie, de la blockbustere la filme independente realizate cu telefonul mobil”, mai transmit organizatorii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter