Actualitate

Pentru trei zile, strada Potaissa devine cea mai nonconformistă piață de flori

Florării șic, producători locali și floriști plini de imaginație vă dau întâlnire pe strada Potaissa din municipiul Cluj-Napoca între 14 și 16 iunie. Piața de flori altfel va funcționa după programul 10-23 în fiecare zi, accesul pe strada Potaissa fiind întotdeauna liber tuturor.

Între 14 și 16 iunie, clujenii de toate vârstele sunt așteptați pe strada Potaissa pentru a participa la cea mai nonconformistă piață de flori a orașului. De această dată, dimensiunile pieței de flori se dublează față de anii precedenți, evenimentul desfășurându-se pe un areal cuprins între intersecția cu strada Napoca și intersecția cu strada Universității. Drept urmare, pe strada Potaissa și Fortăreței (parțial) accesul auto va fi restricționat în weekendul 14-16 iunie cu acordul vecinilor.

Piața de flori altfel va fi deschisă tututor curioșilor între orele 10-23, vineri, sâmbătă și duminică. Din programul special nu vor lipsi workshopuri speciale dedicate celor îndrăgostiți de plante și flori, tradiționalul schimb de plante care a debutat anul trecut cu un mare succes, statui vivante și tineri artiști pentru care strada Potaissa devine o scenă. Programul muzical va fi anunțat pe pagina de facebook a evenimentului, scena fiind mutată de la această ediție în zona de curbură a zidului medieval. 


Specialiștii Asociației Peisagiștilor din România - Filiala de Nord-Vest revin pe strada Potaissa cu mai multe zone pe care le vor transforma definitiv în intervalul menționat, creând spații inedite de relaxare și întâlnire și contribuind la fel ca anul trecut la decorarea străzii care conține cea mai notabilă porțiune a zidului vechii cetăți medievale. De asemenea, celebra instalație „Mi-e Dor de Tine” va fi poziționată încă o dată deasupra intrării pe strada Potaissa, locul în care a prins viață în urmă cu trei ani.

Unul dintre momentele cele mai așteptate din cadrul evenimentului se va derula duminică, 16 iunie, când reprezentanții primăriei municipiului Cluj-Napoca și locuitorii străzii Potaissa vor lua loc la o masă de discuții despre potențiale soluții de permanentizare a străzii Potaissa, în încercarea de a o reintroduce în circuitul public de interes.


Strada Potaissa este un proiect inspirat de seria de evenimente de tipul Street Delivery, după care mai funcționează în Cluj-Napoca inițiativa Someș Delivery. Scopul Străzii Potaissa este de a testa reacția publicului la diverse modalități de transformare a străzii în speranța că într-o zi acest lucru se va întâmpla definitiv, transmite organizatorul Andi Daiszler.

Ultimele Stiri
abonare newsletter