Actualitate

Opinie: Poveste cu un Doctor şi un mort

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/20_ziua/oprescudoctor.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />A fost odată ca niciodată, că dacă n-ar fi fost nu s-ar fi povestit... şi aşa s-a şi sfârşit.

Aşa începe orice poveste de adormit copiii şi aşa ar trebui să înceapă şi povestea Uniunii Social-Liberale. Ieri, USL a înregistrat o mare victorie şi primul mare eşec. Prima este decizia lui Sorin Oprescu de a aceepta să candideze la localele din 2012 sub steagul USL, independent dar susţinut (?!). Cea de-a doua – anunţul lui Daniel Constantin – preşedintele PC, pentru cine nu a auzit de el – că partidul televiziune va „candida singur” (?!) la localele din 2012.

Cele două (po)veşti au un sâmbure comun: Sorin Oprescu, medicul-şef al Bucureştilor nu este deloc înghiţit de PC, care ar vrea să îl impună candidat la Capitală pe Piedone. Însă originea sănătoasă – pe linie de partid – a lui Oprescu şi-a spus din nou cuvântul, PSD a învins şi i-a convins pe colegii de coaliţie să meargă pe mâna Doctorului. Argumentul, Oprescu a mai jucat odată cartea independentului şi a câştigat, iar cine nu-l agrează nu-l votează oricum, nici vopsit în galben-roşu, nici în altă culoare smulsă din coada papagalului politic românesc. Deci, a învins experienţa şi USL s-a lipit de imaginea lui Oprescu.


PC, spuneam, nu înghite pilula prescrisă de colegii de coaliţie, în primul rând pentru că nu vrea. Conservatorii nu au nimic de câştigat, nici de pierdut din jocul acesta, pentru simplul motiv că „se dă la altă televiziune”, mult peste ratingul lor electoral. Dar, aşa cum ne-au obişnuit, votează contra.

Ieri, Daniel Constantin a recidivat şi – după ce i-a tras o palmă lui Crin Antonescu amintind că nu poate semna nimic în numele ACD fără să se consulte cu PC – şi-a exprimat convigerea că sprijinirea candidaturii lui Sorin Oprescu este doar o „intenţie” a lui Victor Ponta şi nicidecum decizia finală a USL. Argument: protocolul, care prevede că propunerea trebuie discutată şi aprobată de formaţiunile din USL. Hait, se pare că liberalii uitară că în Uniune cu PSD au intrat la braţ cu PC. Şi, precum se spune, acum sunt împreună „şi la bine, şi la rău”, adică, mai pe limba lor, nu poţi apărea la televiziunea lui Vociulescu, cu grila de programe a lui Ponta... Maaare greşeală!


... şi, tot ca în poveste, dacă n-au murit, trăiesc fericiţi şi astăzi. Evident, în fucnţie de televiziunea la care se dă povestea. În mod cert nu la OTV, al cărei patron, Dan Diaconescu, tocmai este de ieri oficial patron de partid. Pardon, preşedinte.

Paul Niculescu
redactia@monitorulcj.ro

abonare newsletter