Actualitate

La Cluj-Napoca, 114 câini fără stăpân, capturați de pe domeniul public în 3 luni

Clujenii sunt mari iubitori de animale. În doar trei luni au fost adoptați 115 câini din centrul RADP.

Potrivit unui raport de activitate al RADP Cluj-Napoca, în primele trei luni ale anului au fost identificați și capturați de pe domeniul public 114 câini fără stăpân. Un lucru îmbucurător este faptul că, în aceeași perioadă a anului, 115 animale aflate în îngrijirea Centrului de Gestionare a Câinilor Fără Stăpân  au fost adoptate de clujenii iubitori de animale.

La finele lunii martie în îngrijirea Centrului de Gestionare a Câinilor Fără Stăpân se aflau 277.
Tot în primele trei luni ale anului, un număr de 11 animale aflate în centrul gestionat de RADP au fost revendicate de proprietari.


La Centrului de Gestionare a Câinilor Fără Stăpân au fost sterilizați 52 de câini, s-au efectuat 132 de vaccinări antirabice, 89 de vaccinări polivalente,122 de deparazitări interne și au fost microcipați 109 câini.

Scopul Centrului de Gestionare a Câinilor Fără Stăpân ( CGCFS) din cadrul RADP Cluj-Napoca constă în reducerea numărului de câini fără stăpân, stoparea înmulțirii necrontrolate a câinilor de rasă comună, prevenirea abandonului și pierderii câinilor, recuperarea câinilor pierduți, promovarea deținerii responsabile a câinilor, reducerea zoonozelor și pentru a oferi siguranța cetățenilor și condiții de bunăstare a animalelor.


În acest sens RADP a lansat începand cu data de 13 octombrie 2018  proiectul pilot ,, Adopt un câine’’. Acest program presupune organizarea în zilele de sâmbătă în intervalul orar 7.00-13.00 pe strada Bobâlnei nr. 65 în incinta Centrului de Tratare și Întretinere câini fără stăpân a unei interfețe cu cetațenii din Cluj-Napoca care vizitează piața de vechituri în vederea  promovării adopției de câini din cadrul Centrului. Acesta inițiativă presupune distribuirea de pliante către cetățeni cu actele necesare adopției, discuții cu cetățenii purtate de către un medic din cadrul Centrului. De asemenea doritorii  pot vedea și exemplare de câini care pot fi adoptați și care sunt expuse în zona pe care o pot vizita clujenii.  

Adopția efectivă se poate face de către cei interesați în programul dedicat adopțiilor, respectiv de luni până vineri în intervalul orar 7.00-15.00 iar miercuri de la 7.00-17.00.


 

 

Etichete: caini fara stapan
Ultimele Stiri
abonare newsletter