Actualitate

World Experience Festival oferă publicului clujean patru zile de evenimente cu intrare liberă

Organizatorii World Experience Festival, care ajunge pentru prima dată în Cluj, oraş căruia îi propune o călătorie muzicală în jurul lumii, oferă publicului patru zile de evenimente cu intrare liberă.

„Cum ar fi să porneşti într-o călătorie de neuitat în jurul lumii, fără a pleca din oraşul tău? Ar fi posibil, dacă alegi să petreci zilele din 13-16 iunie, la World Experience Festival, care vine în premieră la Cluj-Napoca, la Casino-Centrul de Cultură Urbană şi în perimetrul acestuia din Parcul Central 'Simion Bărnuţiu', promiţând o experienţă multiculturală unică, pentru toate vârstele. Fiind o ediţie aniversară şi în premieră în acest oraş, organizatorii festivalului de la Asociaţia ESCU vor asigura tuturor participanţilor intrare liberă la toate activităţile de sub umbrela proiectului. Programul zilnic al festivalului de activităţi şi spectacole are loc între orele 15.00-22.00", anunţă organizatorii potrivit unui comunicat de presă.

Ajuns la cea de V-a ediţie, WEF este cunoscut anterior ca Festivalul Ambasadelor şi de-a lungul anilor a evoluat într-un proiect amplu şi îndrăgit de comunitatea românească. În 2019, Muzica Neştiută a Lumii este cea care va uni artişti şi spectatori într-un traseu cultural inedit.


„Călătoria în jurul lumii” începe în data de 13 iunie, pe note ale orchestrelor balineze de 'gamelan' ale grupului Indonesia Baroque (Indonezia, Java de Vest), într-un performance spectaculos, continuat de Apichat Pakwan, un grup de muzicieni din Thailanda şi Olanda, care a lansat un nou stil muzical - Esantronics.

„Stai relaxat în parc, te bucuri, sperăm, de vreme bună şi de o o experienţă muzicală transculturală, alături de trupa Tarabband - Irak/Egipt şi Suedia, care te poartă pe trei continente, într-un show grandios", promit organizatorii.


În data de 14 iunie, călătoria continuă alături de Trupa OM, apoi către Orient, în Asia, pe ritmuri de muzică şi dans specifice culturii chineze.

„Apoi continuă parcursul tău în jurul lumii prin muzica inspirată de natură, în ritmurile peruviane (de la muzica din zona Anzilor sau de influenţă afro) ale celor de la Sin Fronteras (Peru). Pregăteşte-te să întâlneşti trupa JMO (Elveţia, Senegal, Israel) şi sunetul deopotrivă melancolic, dar puternic, al Korei (o harfă africană cu 26 de corzi). Iar seara de vineri se încheie cu un live performance incendiar de exotic şi ritmic de la Bălaşa Percussion 'Natural Groove' şi un jamsession multiculti inedit, intitulat 'The Drift' al celor de la Cercul Întreg", se arată în comunicat.


Ziua de sâmbătă festivalierii o pot petrece urmărind Ansamblul KaraĹĄevska Zora din Croaţia şi dansurile greceşti prezentate de Uniunea Elenă, sau alături de artistul Manu Vera Tudela, care vine din Peru, cu stilul său muzical din zona folk, influenţat de ritmurile latino care se îmbină pe alocuri cu blues, soul şi pop.

„Cum se lasă seara, suntem introduşi în zona de world music prin Exotica Radio DJ Set, proiectul plin de exotism al lui Miguel Angelo Ferreira care şi-a propus să aducă în România soarele şi muzica prin ritmurile specifice multiculturalismului colonial cu care se identifică ţara sa nativă, Portugalia. Seara continuă cu orientalismul trupei Mozayek din Siria şi desigur mult aşteptata orchestră multiculturală din Senegal, Elveţia şi Franţa, Pape Djiby Ba & Orchestre Afro Suisse", arată organizatorii World Experience Festival.


Ziua de duminică începe cu Sahaja Yoga şi Exotica Radio Dj Set, care vin cu un nou performance şi se va încheia cu ultimele concerte ale festivalului - Frânturi din Oraşul Încărunţit - Povestea oraşului Alepo într-o interpretare muzicală orientală, cu muzicienii Mohamad Zatari (Siria) şi Michael Acker (România), iar Lela Soto Trio Flamenco va aduce atmosfera şi ritmurile muzicale ale unei taverne iberice la Cluj-Napoca. Nu vor lipsi ritmurile voodoo din Caraibe şi linia melodică de blues-rock a anilor '70 prin trupa electrizantă Moonlight Benjamin.

La acest festival publicul va avea posibiliatea de a participa la foarte multe micro-evenimente. În afară de concerte, vor fi expoziţii, photo-booth-uri exotice, workshopuri muzicale şi de dansuri din mai multe zone ale lumii, jamsessions, conferinţe informale cu artiştii şi multe alte surprize pregătite de organizatori prin care vor aduce lumea întreagă mai aproape de publicul din Cluj.

Etichete: cluj evenimente
Ultimele Stiri
abonare newsletter