Actualitate

Centrul de incluziune socială a rromilor din Florești, transformat în sediu pentru Poliția Locală

Centrul de incluziune socială a rromilor din Florești, care a costat aproape 10 milioane de lei din fonduri europene, a fost transformat în urmă cu câteva zile în noul sediu al Poliției Locale.

Sursă foto: www.floresti24.ro Sursă foto: www.floresti24.ro

În anul 2015 se stabileau ultimele detalii pentru finalizarea proiectului de aproape 10 milioane de lei, derulat de Primăria Florești împreună cu SIAB Development și Indistrual Eurostar SRL. Acest centru a fost ridicat pentru ca 800 de rromi să fie ajutați să se specializeze într-o meserie, să fie incluși pe piața muncii.

Formarea lor era pe mai multe domenii, precum construcții, lucrător în comerț, peisagist floricultor și agent dezinfeție-deratizare.


Valoarea totala eligibila a proiectului s-a ridicat la 9.897.532,00 lei, din care asistenta nerambursabilă în valoare de 9.699.581,36 lei reprezentând 98% din valoarea totala eligibilă, la care s-a adăugat cofinanțarea totală a beneficiarului și partenerilor, în valoare de 197.950,64 lei.

Rromii participau la cursuri în clădirea de pe strada Ioan Rus. Fiindcă proiectul avea o sustenabilitate de trei ani de zile, iar această perioadă a trecut, clădirea a fost transformată în noul sediu al Poliției Locale Florești.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter