Actualitate

Produse tradiţionale şi branduri de renume la târgul „Produs de Cluj”

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/19_ziua/01-d-produs de cluj.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Târgul a revenit weekendul trecut în parcarea Cora.

Peste 100 de expozanţi au participat la acest sfârşit de săptămână la cea de-a treia ediţie a târgului organizat de Consiliul Judeţean Cluj sub genericul „Produs de Cluj”.

Evenimentul a avut loc în parcarea hipermarketului Cora din Cluj-Napoca în perioada 16-18 septembrie. În cadrul târgului  au fost organizate 60 de standuri cu peste 100 de expozanţi, printre care Asociaţia Meşterilor Populari, Asociaţia Artizanul Dej, Slow Food Transilvania, Slow Food Turda, diverşi producători de legume, fructe şi flori din Turda, Râşca, Jucu, Apahida precum şi micii producători de brânzeturi şi produse tradiţionale din carne. Totodată, vizitatorii au putut degusta şi achiziţiona miere de albine, sucuri naturale, must, diverse ceaiuri şi tincturi, ulei presat la rece, pâine de casă sau plăcinte. Printre participanţii la târg s-au numărat şi branduri de renume din judeţ, precum Ursus, Prodvinalco, Clujana, Napolact, Comlact, Mip Prodcom, Cosmfan şi Bonas.


20 de ore de program artistic

Pe perioada târgului au fost şi peste 20 de ore de program artistic, în care au dansat şi au cântat ansambluri folclorice şi interpreţi de muzică populară renumiţi, printre care Aurel Tămaş, Traian Ilea şi Valeria Codorean, Cornel Borza, Sava Negrean Brudaşcu şi Cristian Pomohaci. De asemenea, programul celei de-a treia ediţii a târgului “Produs de Cluj” a mai cuprins şi spectacole interactive de păpuşi ori ateliere de sculptură în fructe şi legume pentru copii. În urma participării gratuite la tombola organizată în cadrul târgului, vizitatorii au putut câştiga unul dintre cele câteva zeci de coşuri cu produse de Cluj din gama celor care fac obiectul manifestării.


Tişe: „Târgul, pe punctul de a deveni o tradiţie”

“Sperăm ca un număr cât mai mare de clujeni şi nu numai să profite acum, în plin sezon al aprovizionărilor de toamnă şi al conservelor de legume şi fructe pentru sezonul rece, de oportunitatea pe care o creăm, de a participa la această manifestare, care este pe punctul de a deveni o tradiţie. Vizitatorii vor avea pe de o parte şansa de a gusta şi achiziţiona la preţuri decente produse locale şi tradiţionale de cea mai bună calitate direct de la producători, dar şi de a lua parte la evenimentele cultural-artistice organizate cu acest prilej”, a declarat în deschiderea manifestării preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. Vă reamintim că Asociaţia „Produs de Cluj” a fost înfiinţată de Consiliul Judeţean Cluj, împreună cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj şi SC „Centrul Agro Transilvania” Cluj, ambele funcţionând sub autoritatea forului administrativ judeţean.


 

abonare newsletter