Actualitate

Băsescu: Nu e momentul indexărilor de pensii şi salarii

<p />În momentul de faţă nu se poate merge cu indexări la pensii, când există deficit de 3,6 miliarde de euro, şi nici cu revenire integrală la salariile din 2010, când încă este un excedent de salariaţi, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

“Eu cred că toţi sunt conştienţi, în momentul de faţă, că nu ai cum să mergi cu indexări la pensii când ai un deficit de 3,6 miliarde de euro. Nu ai cum să mergi cu indexări, cu revenire integrală la salariile din 2010, când încă ai un excedent de vreo 200.000 de salariaţi, nu ai cum să mergi cu creşterea ajutoarelor sociale, dimpotrivă, trebuie o diminuare radicală a ajutoarelor sociale pentru că şi aceşti bani îi împrumutăm”, a afirmat preşedintele Băsescu, într-o emisiune difuzată duminică de Pro Tv. El a subliniat faptul că România are obligaţia asumată, conform Tratatului de aderare, de a respecta criteriile de la Maastricht, iar în actualul acord cu UE, FMI şi BM este angajamentul pentru un deficit pe 2012 de 3% pe ESA (standardul european de audit), adică 2,7% din PIB pe cash.

Şeful statului a mai menţionat că o eventuală abandonare a programului cu instituţiile financiare internaţionale ar fi pentru România “mult mai rea decât o revenire la recesiune”.      Agerpres

abonare newsletter