Actualitate

Șoc în televiziune, drepturile TV sunt în aer! Dispare Telekom din România?

Telekom ar urma să se retragă din România, iar RCS-RDS și Orange vor împărți abonații și drepturile TV ale societății germane.

În aceste condiții, ar rămâne un singur post TV de sport, DigiSport sau cu alt nume, care va transmite atât Liga 1, cât și restul competițiilor, potrivit gsp.ro, care anunță că piața televiziunilor de sport se va modifica din temelii în perioada următoare.

„Dispare Telekom din România, întreaga companie, nu doar postul TV!, și rămâne un singur post de sport, al RCS-RDS. Nu e clar, deocamdată, dacă televiziunea unică se va numi DigiSport sau altfel. Postul acesta va transmite și partidele din Liga 1”, scriu ziariștii de la Gazeta Sporturilor, care anunță că în spatele afacerii s-ar afla Teszári Zoltán, patronul RCS-RDS, avocatul clujean Adrian Tomșa, care deține Look TV, respectiv Orlando Nicoară, administratorul eAD, societatea care tocmai a preluat de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) drepturile TV pentru campionatul românesc.


Astfel, Telekom ar urma să se retragă cu totul din România, iar „averea” reprezentată de abonați și de drepturile TV ar urma să fie împărțită între RCS-RDS și Orange. Francezii ar putea prelua partea de telefonie mobilă, iar RCS-RDS s-ar alege cu bucata din Telekom care ține de televiziune. Momentan, reacția oficială a celor de la Telekom întârzie să apară.

Televiziunea unică rămasă ar urma să fie construită pe „scheletul” DigiSport, combinat cu câțiva oameni de la Telekom Sport. Nu vor face parte din plan toți angajații de acum ai celor două posturi, printre ei aflându-se și Vlad Enăchescu, șeful actual de la Telekom Sport.

Ultimele Stiri
abonare newsletter