Actualitate

Teodorovici, despre ridesharing: „Sunt adeptul unor reguli simple, dar pentru toţi”

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat marţi, la Cluj, că el consideră că soluţia în ceea ce priveşte companiile care asigură servicii de mobilitate este de a aduna la aceeaşi masă toate părţile implicate pentru a se discuta şi adopta un set de principii care să fie valabil pentru toată lumea din piaţă.

Întrebat cum vede rezolvarea situaţiei companiilor de ridesharing, ministrul a precizat că cel mai probabil miercuri va avea loc o întâlnire la Guvern pe această temă.

„Aici este mult de lucru la nivel de guvern. Dacă nu mă înşel, chiar mâine, la Ministerul Transporturilor, m-a sunat şi colegul meu, domnul ministru Cuc, pentru a avea reprezentanţi la această discuţie - Transporturi, cu cei de la Dezvoltare şi cei de la Finanţe... Chiar dacă unii încearcă să mă situeze în această zonă ca cel care pune taxe (...) nu sunt adeptul unor taxe. Sunt adeptul unor reguli puţine, simple, dar pentru toţi cei care trebuie să le aplice. Eu am recomandat într-o discuţie la nivel de Guvern să plecăm de la câteva principii clare: siguranţa cetăţeanului, servicii de calitate, taxe plătite în mod egal de toţi care fac acest serviciu”, a spus ministrul Teodorovici.

Acesta a precizat că este de asemenea important ca toate companiile care activează în acest domeniu să facă în mod egal plata către stat, „adică să nu fie dezavantajaţi unii sau ceilalţi”.

„Sunt principii pe care se bazează o economie”, a mai spus ministrul Teodorovici.

Ministrul Finanţelor se află marţi la Cluj pentru a participa la o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri. La întâlnire au participat şi prefectul Aurel Cherecheş, primari din judeţ şi parlamentari.

Asociaţia Coaliţia pentru Economie Digitală, organizaţie independentă care reprezintă principalele companii de ride sharing şi e-hailing din România, Uber, Bolt şi Clever, a lansat luni petiţia #continuam, o iniţiativă dedicată celor care doresc ca serviciile moderne de transport urban să continue să funcţioneze în România.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter