Actualitate

Promisiune electorală marca PSD? „Și elevii ar putea beneficia de transport gratuit cu trenul!”

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că este posibil ca şi elevii să beneficieze în viitor de transport gratuit cu trenul, așa cum au în prezent studenţii.

„Nu avem nicio intenţie să scoatem subvenţiile pentru studenţi din calcul. Noi le-am dat, noi le vom păstra. Considerăm că studenţii circulă în acest moment mult mai des decât elevii. Probabil, pe viitor ne vom gândi şi la extinderea acestei măsuri, dar acum suntem în această situaţie şi noi asigurăm că, atât timp cât suntem la guvernare, nu avem de gând să o scoatem. Pe viitor ne putem gândi şi la extinderea acestei măsuri şi la elevi”, a răspuns Budăi, întrebat fiind de ce elevii nu pot călători gratis cu trenul precum studenţii.

Prezent la aceeaşi conferinţă de presă, ministrul Turismului, Bogdan Trif a arătat că acest sector are foarte mult de câştigat prin faptul că studenţii merg mai des la mare, de când călătoresc gratis cu trenul.


„Ne ajută foarte mult din punct de vedere turistic, pentru că ştim, studenţii au un buget restrâns pentru vacanţe şi atunci această măsură chiar a venit în întâmpinarea lor. Sunt foarte mulţi studenţi care vin la mare profitând de acest drept şi călătorind cu trenul în mod gratuit. Deci, categoric, nu o să scoatem această măsură”, a declarat Bogdan Trif.

Ultimele Stiri
abonare newsletter