Actualitate

Festivalul Național „Zilele Imago” a adunat trupe de teatru studențești din întreaga țară, la Cluj

În perioada 17-18 mai a avut loc Festivalul Național de Teatru Studențesci „Zilele Imago” la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Trupe de teatru studențești din mai multe orașe ale țării s-au adunat la Cluj-Napoca pentru a împărtăși cu publicul clujean spectacolele la care au lucrat.

Cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Teatru Studențesc „Zilele IMAGO” s-a desfășurat în perioada 17-18 mai 2019.
Clujenii s-au putut bucura în weekendul ce tocmai a trecut de 10 spectacole puse în scenă de studenți din toate colțurile țării: Iași, Brașov, Timișoara, Ploiești, Pitești, Sibiu și București.


Ediția din acest an a făcut parte din cadrul unui concept mai larg, lansat de Casa de Cultură a Studenților, denumit Primăvara Studențească. În cadrul acestui proiect vor mai avea loc numeroase evenimente cultural-artistice.

Intrarea la toate spectacolele a fost liberă, așa că micuța Sală Studio a devenit neîncăpătoare la fiecare spectacol.


Gazda, trupa de teatru Imago a prezentat trei spectacole. Deschiderea festivalului a avut loc vineri, 17:00, iar primul spectacol, „Maestrul” de Ion Băieșu, în regia lui Ionel Rareș Tămaș și a lui Sergiu Robert Pop a făcut furori. Spectatorii au fost hipnotizați încă de la început. Și-au pus întrebări alături de personaje, sperând că Maestrul le va oferi și lor un răspuns.

După un spectacol oferit de studenții din Brașov, clujenii au impresionat încă o dată publicul cu un colaj din texte ale lui Matei Vișniec, în regia Nicoletei Poenar, o altă membră a trupei Imago, denumit „Mora”.


Prima zi a Festivalului s-a încheiat cu un spectacol de teatru-dans („Via animae sau calea unui nou-născut), care a dorit să treacă, cu ajutorul muzicii, a mișcărilor coordonate și a costumelor tradiționale, din punct de vedere folcloric, prin drumul parcurs de om de la „curiosul început până la tragicul final”. Maria Rădulescu s-a ocupat atât de scenariu cât și de regie.

Cea de-a doua zi a spectacolului a fost dedicată în întregime oaspeților din celelalte orașe. Spectacolele au fost variate, de la texte scrise de I.L.Caragiale, la textele lui Matei Vișniec sau chiar ale lui Cornel Udrea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter