Actualitate

Elevii inimoși de la Șincai și-au donat banii economisiți pentru primul spital de oncologie pediatrică din România

Elevii de clasa a XII-a de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca și-au donat economiile pe cinci luni pentru primul spital de oncologie și radioterapie din țară.

Elevii clasei a XII-a D de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca au ales drept „uniformă” tricourile asociației Dăruieste Viață pentru a-și arăta implicarea socială. Astfel, donația lor reprezintă cărămizi pentru primul spital de Oncologie și Radioterapie din România. Acesta urmează să fie construit de un ONG în curtea spitalului de copii Marie Curie din Bucureşti.

Totul a pornit de la inițiativa profesoarei de engleză, Dana Grigorovici, care le-a lansat provocarea în decembrie și i-a încurajat să privească totul ca pe o formă de a economisi bani și apoi de a dona. Mai mult decât atât, inclusiv de Crăciun, în loc de schimbul tradițional de cadouri au preferat să se limiteze doar la felicitări, iar banii să îi strângă pentru spital, potrivit bursadefericire.ro.


„Caritate. Un act lipsit de sine. Mai este loc pentru ea în lumea în care trăim? Mai întâi de toate, fiecare ar trebui să se concentreze pe ce poate face chiar acum, în propria țară, pentru ca lucrurile să funcționeze măcar puțin mai bine – Charity begins at home! Aceasta este mentalitatea pe care noi am adoptat-o atunci când doamna dirigintă ne-a propus să donăm către Bursa de Fericire pentru construirea primului spital de oncologie pediatrică din România. Ca o ultimă implicare socială înaintea absolvirii liceului, clasa noastră a hotărât că vrea. Nu e mult. Nu am salvat lumea. Dar poate, i-am dat șanse la viață unui copil. Și acesta e un bun punct de plecare”, a declarat Laura Cordoș, elevă în clasa a XII-a de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”.

Etichete: liceu cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter