Actualitate

Gafă de proporții! Grupul statuar Matei Corvin, confundat cu o statuie a lui Mihai Viteazu

O fotografie cu ansamblul monumental Matei Corvin din Cluj-Napoca a ajuns din eroare ilustrație pentru un text despre evenimentul care a ținut prima pagină a publicațiilor bihorene.

„În timp ce Guvernul PSD acordă ajutor de stat pentru restaurarea monumentelor istorice, un primar liberal decide să dea jos de pe soclu statuia lui Mihai Vitezul (sâc)!”, se arată în descrierea de la o postare care apare pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Cultură, Culte și Identitate Națională.

Atașat, apare un link către un articol al unui portal apropiat partidului de guvernământ, al cărei ilustrație inițială – greșită – a fost o fotografie cu grupul statuar clujean. În fond, este vorba despre statuia lui Mihai Viteazu din Oradea care, în cursul zilei de marți, a fost dată jos cu scandal de pe soclul din Piaţa Unirii. Aceasta urmează să fie restaurată și amplasată în altă locație, în Piața Unirii din Oradea urmând să fie amenajată o statuie a Regelui Ferdinand, potrivit ebihoreanul.ro.


„Dacă PSD face eforturi pentru tot ce reprezintă cultura României, la Oradea, primarul liberal a decis, împreună cu Consiliul Local să dea jos de pe soclu statuia lui Mihai Viteazu, primul voievod care a întregit țara. Acțiunea primarului liberal este și abuzivă, având în vedere această hotărâre a Consiliul Local și a primarului liberal a fost contestată și nu a fost dată încă o rezoluție”, este un fragment din textul la care a fost asociată, în mod eronat, fotografia cu grupul statuar Matei Corvin.

„În acea piață/poză nu este statuia lui Mihai Viteazu #politicianismieftin, #incompetenti, #altapoza”, „Aia e poză cu statuia lui Matei Corvin, din Cluj. Cultură a la PSD” sau „Ce legătură are una cu alta?”, sunt câteva dintre comentariile celor care au reacționat la postare.

abonare newsletter