Actualitate

Un nou val de proteste pentru sindicaliștii de la Aeroport. Membrii Consiliului de Administrație „se tem pentru integritatea corporală”

Sindicaliștii de la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj vor ieși din nou în stradă, preț de două zile.

În zilele de 14 și 15 mai, între orele 15:30 – 16:30, în Piața Unirii, în zona cuprinsă între statuia Matei Corvin și fântâna arteziană, se va desfășura o adunare publică organizată de Sindicatul Independent al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.

„Scopul adunării publice îl constituie manifestarea protestului față de modul defectuos în care autoritatea tutelară și Consiliul de Administrație al aeroportului înțeleg să gestioneze activitatea aeroportului, creând blocaje atât în desfășurarea activității curente a angajaților, cât și în dezvoltarea viitoare a acestuia”, se arată într-un comunicat semnat de președintele Sindicatului, Gabriel Ene.


Sindicaliștii, acuzați că i-ar fi „linșat” pe membrii CA

Întrunit luni, Consiliul de Administrație al Aeroportului Cluj ar fi fost împiedicat să își desfășoare activitatea din cauza multiplelor breșe de securitate în incinta aeroportului, se plâng reprezentanții CA al Aeroportului. Aceștia susțin că sindicaliștii i-ar fi intimidat pe membrii Consiliului încă de la sosirea la sediul Regiei, iar vociferările și comportamentul sindicaliștilor ar fi degenerat până la momentul la care a fost solicitată intervenția forțelor de ordine.

„Aceste acțiuni inadmisibile s-au desfășurat cu aprobarea tacită a Directorului General al Aeroportului, care a refuzat propunerea membrilor Consiliului de a continua ședința în liniște, într-o altă locație. Acum câteva zile, chiar reprezentanții Sindicatului protestau în stradă pentru faptul că bugetul de venituri și cheltuieli al Aeroportului nu este aprobat. Sunt aceiași care astăzi (n.red. luni) au sabotat, cu bună știință, tocmai ședința în care aspecte legate de buget trebuiau să fie clarificate”, se arată într-un comunicat semnat de membrii Consiliului de Administrație, Diana Rădulescu, Daniel Persu și Valentin Grigoriu, remis însă de Consiliul Județean Cluj.


Vă reamintim că zeci de angajaţi ai Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” au pichetat, joi, sediul Prefecturii, pentru a cere sprijinul prefectului judeţului Cluj în declanşarea unei acţiuni care să ducă la anularea deciziei de numire a celor trei membri în Consiliului de Administraţie al aeroportului, care, consideră manifestanţii, nu sunt specialişti şi au fost numiţi pe alte criterii decât cele cerute de Lege. Acum, cei din CA „solicită public încetarea acestui conflict de natură a afecta însăși funcționarea aeroportului”, însă aruncă pisica în curtea sindicaliștilor, pe care îi acuză de „calomnii și intimidări indirecte”, lansând inclusiv săgeți la adresa presei locale, pe care o acuză de „complicitate prin dezinformări grosolane”, așa cum scrie în mesajul Consiliului de Administrație.

Ultimele Stiri
abonare newsletter