Actualitate

Dacia va avea volan pe dreapta

<p />Modelul low cost Dacia va fi lansat în Marea Britanie în mai puţin de doi ani, iar până atunci proprietarul său, Renault, intenţionează să facă acest model mai sofisticat, transmite portalul de ştiri Car and Van News.

Planul producătorului auto francez include o transformare semnificativă pentru a permite mărcii Dacia să concureze strâns pe piaţa modelelor low cost, vânzând la preţuri mai scăzute decât rivalele din Coreea de Sud.
Béatrice Foucher, director de produs la Renault, a declarat că prima dovadă a noului model “premium” al Renault va fi văzută anul viitor, la Salonul Auto de la Paris, când vor fi lansate toate noile modele Clio - cu câteva luni înainte ca Dacia Duster şi Sandero să ajungă în Marea Britanie.

Lansarea Dacia în Marea Britanie este prevăzută pentru începutul anului 2013, cu maşini exportate din India, unde vor fi construite la fabrica alianţei Renault-Nissan Alliance de la Chennai, mai degrabă decât să fie demarată în România producţia unor modele cu volanul pe dreapta. Va urma lansarea modelului Duster 4x4, prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt.


Odată cu lansarea în 2012 în Marea Britanie, Dacia Duster va intra în competiţie cu cu Skoda Yeti şi Hyundai Tucson, ambele la preţuri de aproximativ 16.000 euro. Maşina românească ar putea avea un preţ de pornire de 10.500 euro, în varianta de bază 4x2.

abonare newsletter