Actualitate

Bătălia roboților la Cluj! Studenții își vor arăta ingeniozitatea în ring!

Cea de-a IX-a ediție a Competiției Internaționale de Sumo Robotic „BattleLab Robotica” va avea loc în data de 11 mai la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Fenomenul BattleLab Robotica, aflat la a IX-a ediție, este un concurs internaţional de sumo robotic, ce se referă la idei inovative, determinare și ingeniozitate, deoarece participanții își construiesc de la zero propriul robot autonom, cu scopul de a domina ringul de luptă.

Conceptul de sumo robotic a apărut la sfârșitul anilor ‘80 în Japonia, ca o încercare de a combina tradiția cu tehnologia. Competițiile de acest gen sunt în continuă creștere, evoluând de la roboțeii îmbrăcați în lemn şi plastic la adevărate demonstrații ale tehnologiilor de ultimă generație.


Clujenii care sunt curioși să vadă rezultatul muncii studenților participanți, dornici să-şi exploateze creativitatea, spiritul de echipă și pasiunea pentru domeniul tehnic, sunt așteptați în data de 11 Mai în amfiteatrul P03 din incinta Universității Tehnice, strada Barițiu, nr. 26.

„Fie că ești pasionat de sumo robotic sau pur și simplu vrei să ai o zi de weekend plină de spectacol și dinamism, trece-ți evenimentul în agendă și hai să te bucuri de competiție. Sunt așteptați peste 400 de spectatori, dornici să urmărească luptele dintre roboți și să își susțină favoriții. Pentru că publicul este sufletul competiției, fă și tu parte din povestea BattleLab Robotica 2019!”, transmit organizatorii.


Intrarea la eveniment este gratuită.

abonare newsletter