Actualitate

Platforme de colectare selectivă a gunoiului, pentru constructorii care fac blocuri în Florești

Viceprimarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a declarat că dorește să îi oblige pe constructorii din Florești să instaleze platforme de colectare selectivă a gunoiului, dacă bugetul va fi aprobat.

Pe lista obiectivelor pe anul acesta, 50.000 de lei din bugetul comunei Florești se află și un proiect de instalare de platforme subterane de colectare selectivă a deșeurilor. Bogdan Pivaiu, viceprimarul comunei Florești, a scris pe pagina de Facebook că dorește ca instalarea unor astfel de platforme să fie obligatorie pentru toți constructorii.

„Voi supune dezbaterii și votului consilierilor locali din Florești un nou proiect de hotărâre referitor la gestionarea inteligentă a deșeurilor. Proiectul de HCL vizează utilizarea de platforme subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor, platforme care ar deveni obligatorii, dacă proiectul va fi adoptat, iar prevederile s-ar aplica dezvoltatorilor care construiesc imobile colective cu cel puțin 15 apartamente.
Prin adoptarea acestui sistem de administrare a deșeurilor şi cu colaborarea locuitorilor comunei, putem elimina situațiile actuale in care punctele gospodărești devin o reală amenințare la adresa sănătații publice. Putem reduce spațiul ocupat la suprafața de recipiente pentru colectarea diferitelor tipuri de deșeuri, se reduce prezența insectelor și animalelor care consumă resturi menajere și îmbunătățim esențial aspectul vizual al diferitelor cartiere din Florești”, a spus Pivariu.

Etichete: floresti gunoi
Ultimele Stiri
abonare newsletter