Actualitate

NU se mai fac înscrieri la școala de poliție din Cluj

Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca nu mai poate primi elevi noi, fiindcă a ajuns la capacitate maximă. În aceeași situație se află și celelalte școli de agenți din țară.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat printr-un comunicat de presă că anul acesta nu se va mai organiza o nouă sesiune de admitere în școlile de poliție, după ce au fost organizate examene de admitere în sesiunile august/septembrie 2018, respectiv ianuarie 2019.

„La momentul actual, în aceste școli se pregătesc, la capacitate maximă, două serii de elevi, totalizând peste 5.750 de elevi”, se arată în comunicat.


Reprezentanții Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan”, au confirmat că nici la Cluj-Napoca nu există posibilitatea tehnică pentru a fi organizată o nouă sesiune de admitere în acest an.

„A fost sesiunea din ianuarie și datorită faptului că în acest moment capacitatea maximă a școlilor a fost atinsă, nu mai avem fizic posibilitate de a mai primi elevi. O serie termină în septembrie, o serie în noiembrie. Nu mai avem unde să îi pregătim. Nu avem spații de cazare, nu avem bază logistică. Suntem la maxim și noi și Câmpina și școlile de jandarmi, frontiera, toate instituțiile de învățământ postliceale. Toate sunt în situația în care nu au cum să organizeze o a doua sesiune de admitere”, a spus Alice Popa, purtător de cuvânt în cadrul Școlii de Poliție din Cluj-Napoca.


Cei care doresc să devină oameni ai legii, trebuie să aștepte până anul viitor pentru a se putea înscrie la admitere.

„O nouă sesiune de admitere la școlile postliceale ale M.A.I. va fi organizată în prima parte a anului 2020, conform graficului ce va fi comunicat în timp util”, mai spun reprezentanții ministerului.


În anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere, anunță MAI.

Aceștia precizează că școlarizarea în două serii într-un singur an a fost organizată pentru a contribui la reducerea deficitului de personal care se manifesta la nivelul anilor 2016 și 2017. Astfel, în perioada 2017 – 2019 au fost organizate 4 sesiuni de admitere și au terminat 5 serii la fiecare școală postliceală a MAI, totalizând aproximativ 13.000 de absolvenți.

abonare newsletter