Actualitate

Primul incendiu din acest an la Pata Rât. S-a (re)aprins rampa de gunoi a Primăriei

Un incendiu a izbucnit duminică la prânz la groapa de gunoi de la Pata Rât. Este primul incendiu înregistrat în acest an la rampa temporară de gunoi a Primăriei Cluj-Napoca.

Reprezentanții ISU au precizat că incendiul a avut loc la rampa temporară de depozitare a gunoaielor Pata Rât din Cluj-Napoca, aparţinând RADP Cluj-Napoca, fiind primul înregistrat în acest an.

“Am fost anunţaţi pentru stingerea unui incendiu de deşeuri la rampa de gunoi în jurul orei 12.27. De la Detaşamentul 1 Pompieri Cluj-Napoca s-a deplasat un echipaj de intervenţie. La faţa locului mai erau două cisterne care stingeau incendiul. La momentul acesta se întocmesc documentele. Incendiul este lichidat”, au transmit reprezentanţii ISU Cluj.


Potrivit unor surse, cele două cisterne care stingeau focul erau de la RADP şi Brantner.

Reamintim că din 2015 încoace, la această rampă de gunoi au izbucnit peste 30 de incendii, anual, nimeni nefiind tras la răspundere până în prezent.


Consiliul Judeţean (CJ) Mureş a adoptat, vineri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, o hotărâre prin care au aprobat depozitarea cantităţii de 2000 de tone de deşeuri pe lună provenind din Cluj-Napoca la Depozitul ecologic zonal de la Sânpaul.

Potrivit expunerii de motive, în cursul lunii decembrie 2018, Primăria Cluj-Napoca a solicitat Consiliului Judeţean Mureş acceptarea la depozitare în cadrul depozitului de deşeuri de la Sânpaul, a unei cantităţi de circa 2.000 tone/lună, pe o perioadă de minim 8 luni, întrucât Proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj nu este finalizat, iar depozitul de la Feleacu nu este încă funcţional.

Ultimele Stiri
abonare newsletter