Actualitate

„Studenții”, gata de revanșă. ”U”– FC Argeș, duel de tradiție rarisim în ultimele două decenii

După eșecul din tur în Trivale, gruparea pregătită de Bogdan Lobonț se gândește doar la revanșă în disputa cu piteștenii de la FC Argeș.

Înfrângerea surprinzătoare din etapa a 7-a, scor 1-2, încă atârnă greu în ecuația promovării pentru „studenți”, aflați la două puncte în spatele liderului Sportul Snagov (58 de puncte). Veteranul Dorin Goga marca atunci golul de onoare în prelungirile partidei de la Pitești, una care părea să anunțe începutul sfârșitului aventurii lui Adrian Falub pe banca Universității. Cu un nou staff tehnic – invincibil – clujenii pornesc acum cu prima șansă în confruntarea de duminică.

Bogdan Lobonț și Adrian Iencsi doresc să continue seria de victorii și după disputa cu piteștenii, grupare resemnată cu gândul promovării, dar cu dorința de a se clasa cât mai sus posibil la finalul sezonului din eșalonul secund. Momentan, FC Argeș este la 10 lungimi distanță de o altă grupare de tradiție condamnată la „purgatoriul” ligilor inferioare, Petrolul Ploiești (53 de puncte). Fără victorie în ultimele patru etape, formația pregătită de fostul internațional Emil Săndoi vrea să recupereze punctele care au îndepărtat alb-violeții de plutonul fruntaș. Motiv de îngrijorare pentru Lobby, antrenor cu punctaj maxim în primele cinci partide din cariera de antrenor.


Joc modest, succesuri pe linie

Deși se află abia în fața celui de-al 6-lea meci pe banca „șepcilor roșii”, stilul lui Bogdan Lobonț se conturează etapă de etapă cu cât ne apropiem de finalul sezonului. Deși lipsit de spectacol, uneori chiar modest, jocul pragmatic al alb-negrilor oferă rezultate – ceea ce contează cel mai mult în realizarea obiectivului primordial: promovarea în Liga 1 în anul Centenarului. Printr-o comparație ușor deplasată, se poate spune că ”U” Cluj a „învățat” ceva de la marea rivală din Gruia care, atât pe vremea lui Dan Petrescu, cât și sub comanda lui Alin Minteuan, sacrifică spectacolul pentru puncte. Nu e neapărat o strategie rea, ținând cont de faptul că, citându-l pe Falub, vremea „festivalului” de goluri din Liga a 3-a a trecut, iar competiția este mult mai dură.

Contextul în care se dispută partida care încheie runda cu numărul 26, dar și numele adversarului sunt motive suficiente pentru fanii „șepcilor roșii” să vină în număr mare pe Cluj Arena. Ba mai mult, în afara confruntării din tur, cele două formații, trecute ambele prin infernul falimentului și al reorganizării cu sprijinul autorităților locale, nu s-au întâlnit de aproape un deceniu. Ultima dispută dintre cele două tabere a avut loc în mai 2010, tot în Liga a 2-a, într-un 1-1 cu scandal în Trivale, gol Machado din penalty. Precedentul duel de la Cluj-Napoca s-a jucat pe vechiul „Ion Moina”, în noiembrie 2009, un 2-0 înregistrat după o „dublă” a lui Valentin Lemnaru. Și unde mai pui faptul că această partidă venea la un deceniu de la ultima întâlnire din prima ligă – adică acum două decenii! – în sezonul dezastruos 1998-99, la capătul căruia „studenții” au retrogradat în „B”. A fost atunci 2-1 pentru ”U” pe iconicul stadion din Parcul Central.


Neînvinși de peste două decenii în confruntările directe, „studenții” speră să păstreze acest record care a biruit arcul timpului. Fluierul de start se va da duminică, la ora 20:00, iar meciul poate fi urmărit pe DigiSport 1, TelekomSport 1, respectiv LookSport.

Ultimele Stiri
abonare newsletter