Actualitate

Ce zic clujenii? Se opresc în trafic vineri, la 15:00?

Pe rețelele de socializare șoferii au fost întrebați dacă vor opri în trafic vineri la ora 15:00. Majoritatea spun că vor protesta pentru 15 minute.

La televizor, la radio, pe rețelele de socializare, subiectul principal de discuție este greva de vineri.  O clujeancă a întrebat pe Facebook dacă și clujenii se vor opri în trafic timp de 15 minute. În mai puțin de o oră de la lansarea discuției pe pagina de Facebook Info Trafic jud. Cluj s-au postat mai bine de 100 de comentarii.

„Ne oprim pentru că acest mic protest e singurul mod în care populația poate transmite un mesaj către cei care ne conduc. Și ar trebui să fim solidari”, a spus un internaut.

Majoritatea comentariilor susțin inițiativa, dar clujenii vor înghețarea traficului în mod civilizat.

"Da, dar nu în mijlocul drumului. Pe margine. Să existe căi de acces pentru ambulanțe/pompieri etc.", scrie un clujean, cei mai mulți fiind conștienți de cât este de important rapiditatea când vine vorba de salvarea vieților.

„Eu cred că la ei nu ar trebui să se aplice chestia asta. Acele minute contează atunci când vine vorba de a salva o viață. Înainte de toate, viața are prioritate, așa că ar fi cel mai bine să se oprească lumea pe margine, nu în mijlocul drumului”, a adăugat o altă clujeancă.


Postarea a generat și glume pe seama traficului aglomerat din oraș.

„În Cluj oricum va fi trafic vineri la ora 15.00, deci vom sta indiferent ca vrem sau nu vrem", comentează un alt clujean.

Inițiativa „România vrea autostrăzi” a adunat deja mai mulți adepți și propune întreruperea activității pe 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute.

Protest pentru grevă

În urmă cu câteva zile, clujenii au ieșit în stradă și au cerut declanșarea unei greve generale pe data de 15 martie, aceștia fiind de părere că din pricina deciziilor Guvernului de a modifica Legile justiției, România se află deja în dictatură.

„Să fie grevă generală de o zi, în 15 martie, nu doar de 15 minute. Să vedem ce se întâmplă pentru că în momentul de față, când avem acea secție de investigare a magistraților care este controlată politic se ajunge la justiție controlată politic, iar România este în dictatură”, a strigat, la portavoce, unul dintre manifestanții adunați pe Bulevardul Eroilor.


În cele din urmă, la românii din întreaga țară care s-au săturat de ce se întâmplă în fruntea României, au decis să se rezume la o grevă simbolică de doar 15 minute.
Pornind de la exemplul omului de afaceri Ștefan Mandachi, care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova, de la angajați și oameni de afaceri, la vedete și fotbaliști, românii răspund provocării omului de afaceri sucevean care vrea autostradă. Chiar și primari și-au anunțat participarea la greva de un sfert de oră.
Pe 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute mai multe companii anunță că vor întrerupe munca, în semn de protest față de lipsa de interes a Guvernului față de infrastructură, în general, și față de Autostrada Moldova, în particular.
Campania lui Ștefan Mandachi pentru Autostrada Moldova continuă, astfel, cu o nouă acțiune, după ce omul de afaceri a împânzit țara cu milioane de afișe pe care a scris „România vrea autostrăzi”.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter