Actualitate

Clujenii pot monitoriza traseul mașinilor de gunoi. Emil Boc: „Nu cred că mai trebuie să facem curățenie cu măturoiul!”

După ce clujenii s-au plâns săptămâni la rând că mașinile operatorilor de salubritate își desfășoară activitatea în cele mai inoportune momente ale zilei, primarul municipiului Cluj-Napoca s-a ținut de promisiune și a implementat monitorizarea acestora cu ajutorul unei hărți digitale.

Toate echipajele de salubritate au fost prevăzute cu dispozitive GPS, acestea putând fi urmărite în orice moment, pe site-ul Primăriei, la secțiunea Mediu – Curățenie – Salubritate menajeră.

„Mă enervează faptul că nu este la standardul dorit curățenia din oraș! Însă, în premieră, de astăzi (n.red. marți) sunt funcționale GPS-urile de pe mașini, aveți situația în trafic a tuturor mașinilor care realizează salubritatea menajeră. Vedeți graficul la toate mașinile care sunt în oraș, traseul fiecărui utilaj aflat în circulație”, a explicat Emil Boc, la o emisiune radio.


Acesta a dezvăluit că, începând cu data de 2 aprilie, acest sistem va fi coroborat cu orarul de ridicare a deșeurilor de la punctele gospodărești. De asemenea, edilul oferă asigurări că sistemul va fi implementat și pentru mașinile de curățare stradală.

„Vom putea vedea dacă utilajul a trecut pe la punctul gospodăresc, de asemenea vedem dacă respectă programul, să nu fie în trafic în cele mai aglomerate ore ale zilei. Nu pot ține responsabile firmele decât prin transparență totală, să vadă cetățeanul cum lucrează. Următoarea etapă este să putem urmări toate mașinile pe care le au în dotare firmele de salubritate, unde curăță la bordură, unde fac spălare cu furtunul, unde sunt cu aspiratoarele, cu periile. Consider că nu mai trebuie să avem în Cluj-Napoca măturatul din secolul trecut, cu măturoiul!”, este de părere Boc.

Etichete: gunoi cluj emil boc
abonare newsletter