Actualitate

Noi emoții pentru gimnaziști. A început simularea la matematică

Elevii de clasa a VII-a susțin astăzi pentru prima dată simularea examenului de Matematică din cadrul Evaluării Naționale. Accesul elevilor în săli a fost permis până la ora 8:30, potrivit regulilor de simulare anunțate de Minister.

Ministerul Educației a decis să testeze pe elevii de clasele a VII-a o nouă „structură posibilă” a subiectelor de la examenul propriu-zis de Matematică de anul viitor, cu minimum 30% teste grilă, potrivit edupedu.ro. Ministerul a ignorat astfel scandalul uriaș generat la începutul anului de aceeași intenție de a introduce grilele în examene, precum și avertismentele transmise de numeroși profesori și elevi că grilele la Bacalaureat vor aduce doar o rată de promovare artificial mai mare.

Elevii de clasele a VII-a și a VIII-a au la dispoziție 2 ore pentru a rezolva subiectele de la simularea la Matematică. Subiectele de simulare sunt concepute de Ministerul Educației și sunt aceleași pentru toate școlile. La simularea examenelor de Evaluare Națională sunt așteptați cei aproximativ 350.000 de elevi înscriși în clasele a VII-a – a VIII-a la începutul anului școlar 2018-2019.


În urmă cu o zi, s-a desfășurat simularea primei probe de evaluare națională: simularea la Limba și literatura română. În București, doi elevi de clasa a VII-a au fost eliminați de la simulare, pentru că au încercat să copieze, au declarat pentru Edupedu.ro reprezentanții Inspectoratului Școlar București.

Etichete: examen matematica
Ultimele Stiri
abonare newsletter