Actualitate

Mesaje de condoleanțe după moartea lui Radu Țenter. Suporterii cluburilor din țară sunt alături de familia îndoliată

Băiatul antrenorului de baschet Marcel Ţenter, Radu Țenter, s-a stins din viaţă noaptea trecută. Suporterii Universității Cluj au fost alături de el cu mii de mesaje pe reţelele de socializare, alături de familie prin prezenţa la spital şi s-au rugat pentru un miracol încă de când a avut loc tragedia. Peste 100 de suporteri au mers, în toiul nopții, la Secția de Neurochirurgie pentru a-și lua rămas bun de la Radu Țenter.

După aflarea decesului, suporterii cluburilor din întreaga țară și prietenii apropiați a lui Radu Țenter au postat pe rețelele de socializare mesaje cu condoleanțe.

„Când ochii spre cer îi vom ridica,
Cu zâmbetul tău ne vei lumina...
Veșnic Radu!”, este mesajul postat de colegii din Peluza Șepcile Roșii.


„Echipa noastră deplânge dispariția atât de prematură din viață a lui Radu, fiul antrenorului Marcel Țenter, cel care face parte din familia "U" și a baschetului clujean.
Condoleanțe familiei și multă putere pentru a trece peste tragedie.
Odihnește-te în pace, Radu!”, este mesajul postat de oficialii clubului U-BT Cluj, unde în trecut a activat ca antrenor Marcel Țenter.

„În clipe atât de grele, uităm de orice rivalitate,
Sincere condoleanțe familiei îndurerate!
Odihnește-te în pace, Radu Țenter!”, este mesajul postat de suporterii din Peluza Vișinie.


„#Suporterii Oțelului, alături de familia Universității Cluj la trista dispariția a lui Radu Țenter, membru al Peluzei Sepcile Roșii și fiul fostul baschetbalist Marcel Țenter. Odihnește-te în pace, Radu!”, este mesajul postat de suporterii echipei din Galați.

„Odihnește-te în pace Radu, un om cu suflet mare cum nu am întâlnit și nu cred că voi întâlni vreodată. Și nu zic asta doar pentru că nu mai e printre noi, a fost un om deosebit care a sărit în ajutorul oricui de câte ori a avut ocazia.
A fost unul din organizatorii evenimentului "Zâmbet și Culoare", care avea ca scop strângerea de fonduri pentru operația unei fetițe bolnave.
M-a convins pe mine și pe multi alții să ajutăm la construcția unor căsuțe pentru câinii asociației DogsOnHills.
În weekend-uri mă chema să plimbăm câinii din adăposturi, doar pentru că: "și ei au nevoie de mișcare, stau închiși toată săptămâna".
Împreună cu asociaţia NeamUnit a organizat „Ciorbiţe pentru bunicuţe” unde peste 200 de persoane nevoiașe din Cluj-Napoca au fost hrănite.
A organizat acțiuni caritabile de Crăciun împreună cu Peluza Șepcile Roșii sau alte asociații.
Sunt convins că mai sunt și altele care nu îmi vin acum în minte și știu sigur că avea în plan să facă mult mai multe.
Dacă și noi am avea măcar jumătate din bunătatea lui Radu lumea ar fi cu mult diferită.
Nu e o pierdere doar pentru familie și prieteni, e o pierdere pentru toți.
Te iubesc Radule, nu te voi uita niciodată.”, scrie Relu Plesciuc pe facebook.


„Lacrimi si durere în familia fostului antrenor de baschet Marcel Țenter! Radu Ţenter fiul acestuia, a pierdut lupta și s-a stins din viaţă, după trei zile de la accidentul în care a fost implicat.
Fiul fostului antrenor de baschet al Universităţii Cluj şi al Naţionalei, Marcel Ţenter, a fost operat pe creier, dar a intrat apoi în moarte cerebrală şi mai era ţinut în viaţă doar de aparate.
Radu Ţenter s-a stins din viaţă în cele din urmă la doar 25 de ani şi a lăsat un gol imens atât în rândul familiei sale, cât şi în peluza Universităţii Cluj.
Drum lin spre stele Campionule și sincere condoleanțe familiei îndurerate!”,  este un alt mesaj postat de prietenii lui Radu Țenter.

„E copleşitor să văd câtă lume vorbeşte şi scrie despre tine. Ştiam că ai un suflet mare, că eşti un om care transmite bucurie şi că ai făcut multe lucruri minunate. Dar nu ştiam că un om simplu poate fi atât de iubit în toată ţara, nu doar aici, acasă. De fapt, dă-mi voie să mă corectez. Tu nu ai fost un om simplu, Ţenter. Şi ţi-am spus Ţenter din prima clipă când te-am cunoscut. Erai proaspăt întors din Germania şi am ajuns să fim colegi la baschet. Aveam amândoi vreo 12 ani şi îmi era mai uşor să îţi zic Ţenter, la fel cum a fost pentru majoritatea. Nu te-am întrebat niciodată dacă te deranjează asta, dar ştiu că îţi spuneam Radu numai când te ironizam prieteneşte. Şi atunci îmi răspundeai pe măsură. Niciodată nu te supărai.
Sincer, eu nu te-am văzut niciodată supărat. Ce-i drept, nu petreceam foarte mult timp împreună, dar întodeauna simţeam o bucurie să ne vedem la meciuri. Nu am amintirile celor din peluză cu tine, deoarece ei sunt a doua ta familie. Au demonstrat-o într-un mod atât de emoţionant în ultimele zile şi aseară, venind la tine la spital. Până şi medicii au fost impresionaţi să vadă peste 100 de suporteri rugându-se, la miezul nopţii. Iar tu i-ai iubit pe fraţii tăi din galerie şi cu siguranţă îi iubeşti enorm de acolo, de sus. Împreună aţi gândit acea acţiune superbă, prin care i-aţi ajutat pe cei nevoiaşi cu haine, în toiul iernii. În unele zile de sâmbătă aţi gătit pentru nevoiaşi. Adesea scoteai la plimbare căţeii din adăposturi, fiind de părere că şi ei merită afecţiune.
Aveai o inimă uriaşă, Ţenter. Şi un râs inconfundabil, plin de culoare. Asta o să ţin minte. Râsul şi felul cum m-ai întâmpinat la majoratul tău. Vesel, la 18 ani, şi fumând, ironic, un trabuc. Aveai vârsta din poza de mai jos. La final, nu vreau să scriu un adio, ci mai bine un pe curând, prieten drag!”, a scris Paul Olar, reporter sportiv la TVR Cluj.


Înmormântarea lui Radu Țenter va avea loc sâmbătă, la ora 13:00, la Capela Cimitirului Central.

Ultimele Stiri
abonare newsletter