Actualitate

Un soldat a câștigat „bătălia vieții” la Tribunalul Cluj. Unitate militară, bună de plată

Printr-o sentinţă din 28 februarie, Tribunalul Cluj a obligat o unitate militară la plata a 100.000 lei cu titlu de daune morale.

De asemenea, unitatea este obligată la plata a câte 16.000 lei din 5 în 5 ani, pentru tot restul vieţii reclamantului, în limita sumei totale de 135.000 lei, ca urmare a încălcării dreptului la integritate fizică al unui militar. Acesta a solicitat prin acțiunea introductivă să se constate că a suferit un accident de muncă care a avut loc cu ocazia unor ședințe de trageri în poligon, în cadrul cărora au fost încălcate și normele de securitate și sănătate în muncă.

„În urma accidentului produs în timpul unor ședințe de trageri în poligon, acesta a dobândit o stare de infirmitate permanentă și ireversibilă constând în pierderea parțială a auzului (surditate neurosensorială bilaterală) și acufene. În ceea ce privește despăgubirile materiale, reclamantul a solicitat obligarea unității militare la plata contravalorii protezelor auditive necesare pentru tot restul vieții, cu titlul de daune acordate în vederea reparării prejudiciului suferit ca urmare a reducerii capacității sale de muncă și a acordării sumelor necesare sporirii nivelului de viață al celui păgubit. În drept, s-a reclamat și faptul că unitatea militară se face vinovată de nerespectarea regulilor privind constatarea accidentelor de muncă, cercetarea evenimentului, precum și a normelor privind securitatea și sănătatea în muncă, prevăzute de Legea 319/2006”, au precizat avocați militarului, potrivit clujust.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter