Actualitate

Cea mai modernă sală de sport din oraș zace NEFOLOSITĂ... din cauza unei GRINZI ȘUBREDE!

Sala de sport a Liceului George Coșbuc din Cluj-Napoca este închisă încă din luna septembrie, de la începutul anului școlar. Motivul? O grindă de susținere a tavanului este fisurată.

sursă foto: radiocluj.ro sursă foto: radiocluj.ro

Conducerea liceului a sesizat că respectiva grindă fisurată s-a curbat și, pentru a evita orice fel de accident, sala a fost închisă din măsuri de siguranță. Reprezentanții Primăriei susțin că încă așteaptă rezultatul unei expertize care să arate din ce cauză s-a produs deteriorarea și cât de gravă este aceasta.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea amintește că expertiza va stabili și dacă problema are la bază o deficiență de proiectare sau una de execuție, pentru a determina cine va suporta costurile reparației.


„Una dintre grinzile de susținere a tavanului s-a crăpat și am luat decizia de a nu mai permite accesul în sală, pentru a elimina orice fel de risc. Urmează să primim rezultatele expertizei, ca să vedem cine a greșit, dacă a greșit proiectantul, în momentul în care nu a dimensionat corect grinzile, sau a greșit executantul și nu a făcut lucrarea așa cum se cerea, conform proiectului. În orice situație, după ce vom avea expertiza, vom remedia problema apărută, pentru ca sala de sport să poată fi folosită de copii”, a declarat Tarcea, potrivit radiocluj.ro.

Soluție provizorie pentru elevii de la „Coșbuc”

Inaugurată în 2014, construcția sălii de sport a costat circa 2 milioane de lei. Dotată cu tribune în care încap aproape 100 de spectatori, sala poate găzdui meciuri de baschet, handbal volei și chiar tenis. Șeful Inspectoratului Școlar Cluj, Valentin Cuibus susține că s-a găsit o soluție „de avarie” pentru elevii de la Liceul George Coșbuc.


„Am stabilit că nu se vor mai desfășura ore în sala de sport până când nu vom afla cu siguranță că nu există niciun risc pentru copiii care își desfășoară activitatea acolo. Deocamdată s-a luat și măsura ținerii unor ore, atât cât este posibil, la sala de sport a Palatului Copiilor, care este pe strada Republicii, adică relativ aproape de Liceul George Coșbuc”, a punctat Cuibus, conform radiocluj.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter