Actualitate

Mii de clujeni în stradă. Cer alegeri anticipate! - GALERIE FOTO - VIDEO

Mii de clujeni au ieşit duminică în stradă, să protesteze faţă de ordonanţa de urgenţă care modifică legile justiţiei. Protestatarii au pancarte cu mesaje prin care susţin independenţa Justiţiei şi cer demisia Guvernului. De asemenea, se scandează împotriva PSD. Mai mult, protestatarii din Cluj-Napoca au cerut alegeri anticipate.

Protestatarii au început să se adune în Piaţa Unirii - Bulevardul Eroilor la ora 18.00, în urma unei invitaţii lansate pe Facebook de „Umbrela Anticorupţie", „Corupţia Ucide" şi de platforma „Declic", care au chemat clujenii să iasă în stradă pentru a cere abrogarea Ordonanției de Urgență 7/2019. Apelul "Abrogaţi şi apoi Plecaţi" a fost lansat pe reţelele de socializare.

Manifestanţii au venit cu steaguri ale României şi poartă banderole albe pe braţe, în semn de solidaritate cu magistraţii.


Oamenii s-au adunat pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, având pancarte cu mesaje precum: „Strigăm toţi şi strigăm tare, ţara mea nu-i de vânzare", „Ce-ţi doresc eu ţie dulce Românie, Dragnea în puşcărie", „Justiţia pedepseşte corupţia, nu invers" sau „Până la vot mai este, azi mergem la proteste".


"Cinste lor, cinste lor, cinste magistraţilor", "Anticipate",  "Magistraţi nu cedaţi", "Tudorel, demisia" sunt câteva dintre scandările protestatarilor.

Printre cei prezenţi la protest s-a numărat şi deputatul USR Emanuel Ungureanu.


Profesorul de istorie Liviu Țîrău a scris pe Facebook: „Cândva, în vremuri tulburi, Avram Iancu a rostit, "Nu cu argumente filozofice și umanitare se pot convinge tiranii, ci doar cu lancea lui Horea". Acum, noi trebuie să fim fermi și să acționăm inteligent. Ne trebuie dârzenie și rezistență. Tot ce facem este pentru noi. Dar, trebuie să ne implicăm!”


Manifestanţii au pornit în marş până în cartierul Gheorgheni. Traficul în centrul Clujului este blocat de protestatarii care mărşăluiesc, numărul acestora ajungând la peste 2.000.

Guvernul a adoptat săptămâna trecută o ordonanţă de urgenţă care modifică legile Justiţiei şi care se referă, printre altele, la delegările în funcţii de conducere de rang înalt din cadrul Ministerului Public.

Ultimele Stiri
abonare newsletter