Actualitate

Norica Nicolai și-a anunțat candidatura pe listele ALDE la europarlamentare

Europarlamentarul Norica Nicolai, totodată președintele Consiliului Național al ALDE, și-a anunțat candidatura pe lista de candidați ai partidului ALDE la alegerile europarlamentare din vară.

Foto arhivă. Sursă foto: Servus Photo Foto arhivă. Sursă foto: Servus Photo

În data de 26 mai vor avea loc alegerile europarlamentare, iar lista candidaturilor continuă să crească. Norica Nicolai, eurodeputat din partea ALDE a confirmat, potrivit PSNews.ro, că și în 2019 va candida pentru a ne reprezenta în Parlamentul European.

„Da, voi candida pentru un nou mandat. Mi-am exprimat dorința de a candida”, a afirmat Norica Nicolai, în exclusivitate pentru PSnews.ro


Norica Nicolai este un politician român, membru al Parlamentului European din 2009.

Norica Nicolai a fost procuror în perioada cumunistă în Oltenița. În această calitate ar fi săvârșit unele abateri profesionale în urma cărora a părăsit în cele din urmă magistratura. În guvernarea CDR 1997-2000 a fost secretar de stat la ministerul muncii, fiind membru PNȚCD. În anul 2000 a fost ales senator de Cluj din parte PNL și realeasă în 2004. Pe 17 decemrbie 2007 a fost desemnată de Căli Popescu-Tăriceanu pentru funcția de ministru al justiției, desemnare pe care președintele Traian Băsescu a refuzat să o confirme. În 2009 și 2014 a fost aleasă europarlamentar din partea PNL, însă după alegerile din 2014 a trecut la ALDE.


Surse din conducerea ALDE au declarat pentru știripesurse.ro că s-ar fi agreat „de principiu” ca primele trei locuri pe lista la europarlamentare să fie, în această ordine:
1. Norica Nicolai, europarlamentar
2. Daniel Barbu, președintele Autorității Electorale Permanente
3. Renate Weber, europarlamentar

ALDE mizează pe 5 locuri eligibile, astfel că mai mulți lideri județeni se înghesuie pentru cele două locuri rămase. Fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, este unul din doritorii care vor să ajungă în Parlamentul European. De asemenea, deputatul ALDE Alexandru Băișanu este un alt concurent din cei care aspiră la o funcție de europarlamentar, potrivit siteului amintit.


Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat, la sffârșitul anului trecut, că este foarte important ca oamenii să se prezinte la vot la alegerile europene viitoare, pentru că refuzul de implicare permite unor „neaveniţi” să intre în politică, precum şi fraudele electorale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter