Actualitate

Turişti clujeni blocaţi în Turcia

<p />Aproximativ 1800 de turişti, dintre care în jur de 200-300 au plecat din Cluj via Turcia în sejururi, au rămas blocaţi acolo din cauza firmei Universal Turism, care şi-a declarat scriptic falimentul şi care nu îi mai poate aduce înapoi.

Reprezentanţii Universal Turism dau vina, la rândul lor, pe revânzătorii de sejururi locali, care nu reuşesc să acopere costurile vacanţelor, deşi fiecare turist şi-a plătit în avans concediul.

Mircea Radu, comisar şef în cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Cluj, a declarat că se aşteaptă la un val de reclamaţii în următoarele zile: „Există turişti la care le-au fost blocate camerele din 15 în 15 minute ca să nu mai aibă acces la ele, aşa că unele familii au hotărât să facă cu rândul la plajă, ca cineva să rămână în cameră să le deschidă”, a spus Mircea Radu.


În consecinţă, comisarul şef a explicat că o soluţie ar fi ca plafonul de asigurare pe care îl asigură revânzătorii de sejururi să fie ridicat la o valoare mai mare. „Marile agenţii doresc ca agenţiile revânzătoare să intre în faliment, pentru a-şi recumpăra cheltuielile. Suma de 50.000 de euro, care este actualul plafon de asigurare, este suficientă pentru acoperirea cheltuielilor, iată de ce lansăm o propunere ca plafonul pe care îl vor asigura revânzătorii să crească la minim 200.000 de euro”, a declarat Mircea Radu.    D.B.M.

Ultimele Stiri
abonare newsletter