Actualitate

Carrefour, Auchan și Lidl se întrec în produsele retrase de pe rafturi

După ce atât Carrefour, cât și Auchan au retras de la comercializare mai multe loturi de somon contaminat cu Listeria, este rândul Lidl să recheme un produs care poate provoca reacții alergice.

Este vorba despre produsul „Belbake Fulgi nucă cocos, 200g", cu termenul de valabilitate 21.11.2019 şi lotul 34188. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl, iar contravaloarea produsului va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

„S-a constatat că produsul afectat conţine conservantul dioxid de sulf nedeclarat pe etichetă. Din cauza posibilelor reacţii alergice la ingerare, clienţii cu alergie la sulfiţi ar trebui să ţină cont neapărat de retragere şi să nu consume în niciun caz produsul. Având în vedere posibilele reacții alergice în urma consumului, clienții alergici la sulfiţi trebuie să acorde o atenție absolută acestei rechemări. Pentru acele persoane care nu sunt alergice la sulfiți, produsul este apt pentru consum”, transmit reprezentanții Autorității Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).


Săptămânile trecute, Carrefour retrăgea de pe rafturi produsul „File de somon afumat 140 g”, produs de societatea Negro 2000 SRL. De asemenea, Auchan a rechemat deja două loturi din articolul „Pouce File de somon afumat 100g”, motivul fiind același: contaminare cu Listeria monocitogenes.

Ultimele Stiri
abonare newsletter