Actualitate

Divorț savuros de Valentine’s Day. O căsnicie de peste 45 de ani s-a sfârșit la Judecătoria Cluj

De Valentine’s Day, la Judecătoria Cluj-Napoca s-au judecat zece cazuri de divorț. Dintre acestea, unul a ieșit în evidență, atât prin prisma personalității soților, cât și prin „show-ul” din sala de judecată.

Cererea de divorț a fost întemeiată pe separarea în fapt pe o perioadă mai mare de doi ani. Mai exact, femeia, în vârstă de 66 de ani, nu mai locuiește cu soțul ei de mult timp. Bărbatul a spus încă de la începutul procesului un lucru care a amuțit sala: „Reclamanta este virtuală”. Mai apoi, a explicat că femeia de fapt nu ar vrea să divorțeze, dar că o împinge cineva de la spate, potrivit clujust.ro.

Judecătoarea l-a întrebat pe bărbat: „Apreciați că încă mai sunteți soț și soție care locuiesc împreună fără să fie separați în fapt?”. Soțul a răspuns că da și a adăugat: „Să se exprime voința nemijlocită și dacă există un temei just, să facem separarea la notariat”.


Judecătoare: ”Haideți să ne lămurim. Sunt două aspecte diferite. Dorința doamnei exprimată aici în fața tuturor este de a continua această cerere de divorț, întemeiată pe separația în fapt pe o perioadă mai mare de doi ani. Dacă această cerere este întemeiată sau nu, urmează să decidă instanța, adică eu, după ce vor fi administrate probele pe care doamna și dvs. le propuneți. Se discută în acest moment doar cererea de divorț. Dvs ce îmi spuneți că, dacă doamna insistă cu cererea, sunteți dispus să divorțați la notar?”.

Soțul: „Nu [...] Având în vedere că situația nu poate fi explicată în câteva cuvinte. În această situație sunt implicați și copiii. Sunt majori, dar din punct de vedere material sunt implicați și ei”.


Bărbatul a insistat că dorința femeii de a divorța „nu este una voită și nemijlocită”, declarație infirmată de aceasta.

Judecătoare: „În această situație, dacă doamna vrea să divorțeze, ați putea să divorțați de comun acord. Aveți această posibilitate: să ziceți da și celălalt da și instanța dă o hotărâre astăzi!”, propunere refuzată de bărbat. În timp ce femeia a fost însoțită de o avocată cu experiență din Baroul Cluj, soțul s-a reprezentat singur.


La ieșirea din sala de judecată, bărbatul a spus că este căsătorit de 45 de ani, că are doi copii și doi nepoți și că divorțul este motivat de bani și de afacerile în care este implicată femeia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter