Actualitate

Taxă de intrare în centru și parkinguri, soluții pentru lipsa locurilor de parcare

E bătaie mare pe locurile de parcare din Cluj-Napoca, unde numărul maşinilor a crescut de patru ori, din 2000 şi până în prezent.

În acest moment, în Cluj-Napoca există peste 200.000 de mașini și doar 50.000 de locuri de parcare, ceea ce înseamnă că sunt patru mașini la un singur loc de parcare, iar șoferii pun presiuni asupra reprezentanților locali.

Invitat în cadrul unei emisiuni, viceprimarul Dan Tarcea a declarat că municipalitatea își dorește să scoată mașinile din centru și că au fost demarcate lucrări la mai multe parkinguri.


„Este o presiune destul de mare pentru construcția de noi parkinguri. În această direcție avem deja mai multe parkinguri în diverse faze. Cele mai avansate sunt cele de pe strada Primăverii nr.20 și cel de pe strada Primăverii nr. 8. În această lună vom da ordinul de începere a lucrărilor pentru parkingul de pe strada Mogoșoaia. De asemenea mai avem în lucru parkingul Hașdeu, la care estimez că în luna martie vom da ordinul de începere a lucrărilor. Estimarea mea este că până la jumătatea anului 2020, aceste parkinguri vor putea fi date în folosință”, a declarat Dan Tarcea.

O altă soluție ar fi aceea prin care șoferii să achite o taxă auto de acces în centru fie prin SMS, fie prin abonament.


 

 

Etichete: parcari
abonare newsletter