Actualitate

Mitropolitul Andrei, la întâlnirea profesorilor de religie din judeţul Cluj

<p /><strong></strong>La Cluj-Napoca a avut loc marţi, 6 septembrie, consfătuirea profesorilor de religie din judeţul Cluj, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei Andreicuţ, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului.

A fost o primă întâlnire a ierarhului în calitate de mitropolit al Clujului, fiind abordate diferite aspecte de interes având în vedere că mai sunt câteva zile până la începerea noului an şcolar. La întâlnire a participat şi consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, pr. conf. dr. Ştefan Iloaie.
Părintele Mitropolit Andrei le-a vorbit dascălilor despre predarea religiei în şcoală, nu doar ca îndeplinire a unei responsabilităţi pedagogice, ci şi ca împlinirea unei misiuni fundamentată pe cuvântul Mântuitorului: „Cel ce va face şi va învăţa, mare se va chema în împărăţia cerurilor”. Ierarhul a subliniat nevoia permanentă de întărire a legăturii dintre profesorul de religie şi preot, pentru ca învăţământul teoretic din şcoală să fie aplicat în biserică şi în viaţa fiecăruia. 
Decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Călin Felezeu, a susţinut un referat inaugural, urmat de cuvântul inspectorului şcolar general al judeţului Cluj, Anca Hodorogea, care a adresat un îndemn dascălilor, subliniind o dată în plus importanţa misiunii pe care ei o au în formarea tinerelor caractere.
În cadrul întrunirii a fost prezentat şi noul inspector de religie al judeţului Cluj, pr. prof. drd. Liviu Vidican Manci, care a expus un cuvânt despre nevoia nu doar de aplicare a unui profesionalism, ci şi de înţelegere a misiunii, prezentând şi câteva proiecte pe care urmează să le aplice în următorul an şcolar.
La consfătuirea profesorilor de religie din judeţul Cluj au participat peste 100 de profesori din judeţul Cluj.

abonare newsletter