Actualitate

După Carrefour, Auchan retrage de la comercializare SOMON CONTAMINAT cu Listeria

Auchan recheamă un lot de file de somon afumat care este contaminat cu Listeria. Compania anunţă persoanele care au achiziţionat acest produs să NU îl consume şi să se întoarcă cu el la magazin pentru a-şi primi BANII ÎNAPOI.

Autoritatea Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că este vorba despre articolul „Pouce File de somon afumat 100g”, cod EAN: 5949084000153, produs în 16.01.2019, expiră în 01.03.2019. În urma analizelor efectuate la două eşantioane din cele 5 analizate s-a detectat „Listeria monocitogenes”.

Specialiștii afirmă că listerioza se poate manifesta cu simptome asemănătoare gripei, precum febră, dureri musculare, greață, vomă și dureri gastrice. Poate cauza probleme grave dacă persoana este însărcinată sau dacă are un sistem imunitar slăbit.


Nu este prima oară în ultimul timp când somonul afumat din hypermarketuri are probleme. În luna ianuarie, Carrefour retrăgea de pe rafturi, din același motiv, produsul „File de somon afumat 140 g”, produs de societatea Negro 2000 SRL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter