Actualitate

Violența la Cluj-Napoca, ÎN CREȘTERE

Numărul lovirilor și al altor violențe a crescut, în 2018, în Cluj-Napoca, se arată în evaluarea Poliției municipiului, trimisă de comisarul șef Ciprian Rus la Consiliul Local, care o va analiza în ședința din 6 februarie.

Pe parcursul anului 2018, Poliția Municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată (prin plângere, denunț, acte încheiate de alte organe de constatare prevăzute de lege sau sesizare din oficiu) despre comiterea unui număr de 8.876 de infracțiuni, înregistrându-se o scădere procentuală de -2,88% a criminalității sesizate, comparativ cu anul precedent, potrivit clujust.ro.

Criminalitatea sesizată are următoarea distribuție:


- 77,87% sunt infracțiuni judiciare

- 3,84% sunt infracțiuni economico-financiare


- 18,24 sunt infracțiuni de altă natură

„Infracțiunile contra persoanei (1.975) au înregistrat o ușoară creștere (+7,42%), ca urmare a creșterii numărului infracțiunilor de loviri sau alte violențe sesizate (+14,98%). Infracțiunile contra patrimoniului (5.598) constituie cea mai importantă grupă de infracțiuni (63,06% din totalul infracțiunilor sesizate) în jurul căreia se concentrează activitatea noastră, protejarea patrimoniului public și privat constituind o prioritate a Poliției Române. Din această categorie de criminalitate, furturile au o pondere de 69,82%, fiind sesizate 3.909 astfel de fapte, în scădere față de perioada similară a anului 2017”, se arată în evaluarea Poliției Cluj-Napoca.


În zona de competență a Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost înregistrate 1.124 infracțiuni stradale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter