Actualitate

Guvernul pune bețe-n roate Primăriei Cluj-Napoca. Răspuns negativ pentru lărgirea străzilor Borhanci-Brâncuși și sensul giratoriu

Primăria Cluj-Napoca a primit un răspuns negativ de la Guvern în ceea ce privește transferul terenului aparținând USAMV în proprietatea municipalității, care a promis un sens giratoriu și extinderea străzii Brâncuși pentru a se da undă verde construcțiilor.

Sensul giratoriu de la intersecția Fagului-Romul Ladea-Borhanci-Brâncuși este deja o poveste fără sfârșit. Primăria Cluj-Napoca a fost întrebată încă din 2015 despre acest sens giratoriu, dar răspunsul a fost că nu deține teren. În ultimul an, Emil Boc s-a lăudat cu lărgirea intersecției Brâncuși-Borhanci și cu deschiderea USAMV-ului.

Acum, municipalitatea a primit un răspuns din partea Guvernului.


“Legat de sensul giratoriu de la intersecția Fagului-Romul Ladea-Borhanci-Brâncuși am primit un răspuns negativ din partea Guvernului în ceea ce privește terenul de la USAMV, pentru că USAMV, astăzi, are doar un drept de administrare, iar acel teren intră sub incidența unei legi speciale pentru că e stațiune pomicolă de cercetare și spune că trebuie inițiat un proiect de lege, nu poate Guvernul să facă acest transfer din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca și trebuie să inițiem un proiect de lege ca să fie transferat prin lege. Noi am anticipat acest răspuns și am făcut încă o hotărâre de Consiliu Local în care am cerut un drept de administrare pentru teren. Acest lucru poate să îl dea Guvernul”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, joi, la un post de radio.

Tarcea spune că cei care locuiesc astăzi în cartierul Borhanci fac 40 de minute sau o oră să ajungă până în Piața Cipariu, “lucru care nu este normal”.


“Eu sper să se miște mai repede Guvernul decât la preluarea străzii Bună Ziua. La Parcul Feroviarilor am stat 5 ani să ne fie transferat. Parlamentarii PSD să facă presiuni asupra Guvernului ca să poată rezolva o situație pentru clujeni. Nu este nici pentru primar, nici pentru viceprimar, ci pentru întreaga comunitate clujeană. Acest transfer este absolut normal pentru comunitate. În acest moment, intersecția despre care discutăm, Fagului-Romul Ladea-Borhanci-Brâncuși, are un indice de trafic de 126%, este depășit cu 26% capacitatea maximă a străzii. Cei care locuiesc astăzi în cartierul Borhanci fac 40 de minute sau o oră să ajungă până în Piața Cipariu, lucru care nu este normal. De aceea am și luat această decizie să blocăm construcțiile din Borhanci și aici mă refer la construcțiile care depășesc 23 de locuri de parcare. Cei care vor să facă case, fără să fie nevoiți să facă PUZ, ei pot să își construiască case. Orice PUZ este astăzi blocat și nu se poate construi. După ce vom reuși să facem această lărgire și să facem sensul giratoriu, vom reduce indicele de trafic de la 126 la 86% și sigur va trebui să continuăm cu lărgirea și puțin pe strada Brâncuși până la strada Lăcrămioarelor. Există suficient teren să facem această lărgire, studiem acest lucru. Tot pentru Borhanci va fi un lucru bun și centura metropolitană”, a mai spus Tarcea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter