Actualitate

A PROFITAT de presa locală? Deputatul Emanuel Ungureanu susține că tânărul care a făcut greva foamei este UN ESCROC

În urmă cu puțin timp, Dorel Ilie Benga protesta în fața Tribunalului Cluj, plângându-se de faptul că este victima nepăsării autorităților. Deputatul USR spune însă că totul a fost o mascaradă ieftină!

Dorel Benga, 36 de ani, a decis să facă greva foamei după ce, susține el, a fost ignorat, pe rând, de autorități. În luna martie a anului trecut, Dorel locuia în Malta, unde avea un loc de muncă însă, într-o dimineață, mergând spre serviciu cu bicicleta, a fost lovit de o mașină care aparținea Guvernului din Malta. Acesta povestea, pentru Monitorul de Cluj, că, timp de aproape un an de zile, a umblat din spital în spital, din țară în țară, pentru a-și putea rezolva problemele de sănătate cu care s-a ales în urma accidentului.

Acum, deputatul USR Emanuel Ungureanu mărturisește pățania prin care a trecut cu acest individ, înainte ca povestea lui Dorel Benga să apară în presa locală. Politicianul susține că i-a oferit acestuia suma de 1.400 lei pentru a plăti la ANAF banii necesari pentru introducerea lui în baza de date a Casei de Asigurări Cluj, însă tânărul ar fi dispărut cu banii.


"Atenție! Nu vă lăsați înșelați, individul din reportajul de mai jos (n.r. materialul din 14 ianuarie 2019) este un escroc! Cu câteva zile înainte ca acest domn să se plângă în presa locală că este victima unei situații nefericite, m-a contactat. Se plângea de dureri insuportabile de coloană și că are nevoie urgentă de un neurochirurg. Săritor, cum mă știți, am încercat să-l ajut. Am vorbit cu el la telefon, prin mesaje, s-a întâlnit cu un consilier de la cabinetul meu parlamentar și am ajuns la concluzia că este necesar un drum la Casa de Asigurări Cluj pentru a clarifica calitatea lui de asigurat", povestește Emanuel Ungureanu, care detaliază cum a fost păcălit de Dorel Benga.

Benga spune că a ars banii primiți de la Ungureanu


"A fost primit a doua zi la șefa Casei de Asigurări Cluj, care timp de 2 ore i-a explicat cu infinită răbdare că, neavând un loc de muncă, trebuie să plătească suma de aproximativ 1.300 de lei la ANAF pentru ca pe baza unui bilet de trimitere să fie consultat de un neurolog. În discuția cu doamna Chirilă a spus multe și nevrute, dar printre altele a șuierat alunecos că eu aș vrea să-l cumpăr, nu înțelege nimeni în ce scop, și că el își dorește sprijin pentru ca statul maltez să-l despăgubească pentru un accident produs de un funcționar. Nu este prima dată când fac abstracție de ce spun oamenii în nevoie, poate la necaz și m-am concentrat pe ce am văzut în acte. Omul avea o problemă medicală", spune deputatul USR, care i-a oferit apoi sprijin financiar tânărului.

"Pentru că nu am avut cum să verific povestea unui posibil accident în Malta, am luat decizia să îi ofer ca ajutor suma de 1.400 de lei pentru a plăti la ANAF banii necesari ca cei de la Casa de Asigurări Cluj să îl introducă în baza de date ca asigurat. Evident, a luat banii și a plecat. La momentul în care i-am dat banii, mi-am luat precauția de a-l pune să semneze motivul pentru care primește banii de la mine. I-am scris astăzi (n.r. 22 ianuarie) mesaj să îmi arate dovada plății la ANAF sau să îmi înapoieze banii. Mi-a scris că a ars banii pentru aș fi vrut să-l cumpăr cu ei", admite Ungureanu.


Individul ar fi trimis mesaje obscene unei funcționare!

"Fac asistență socială de mulți ani, nu este primul bine pe care-l fac și care este răsplătit cu dispreț și minciuni. În majoritatea situațiilor, poveștile de bine se termină cu happy end, nu și aceasta. Nu voi înceta să fac bine. Apreciez ajutorul venit din partea conducerii Casei de Asigurări Cluj, au avut cele mai bune intenții. Voi anunța Poliția mâine (n.r. 23 ianuarie) să fie în gardă în privința acestui individ, mai ales că a trimis un mesaj obscen pe adresa de email a unei doamne funcționar de la Casa de Asigurări Cluj cu care a corespondat pentru clarificarea situației medicale. Aceste clarificări nu au darul să vă descurajeze să faceți bine, se va întâmpla, așa cum s-a întâmplat cu mine acum, să fiți înșelați, mergem mai departe. Nu încetati să faceți bine chiar dacă uneori mâna întinsă vă este mușcată!", îndeamnă clujenii deputatul USR.

Ultimele Stiri
abonare newsletter