Actualitate

Floreștenii îi cer primarului Horia Șulea să se ocupe de nevoile oamenilor, printr-o scrisoare

În ciuda nemulțumirii oamenilor, a protestelor, a zecilor de articole scrise în presa locală, problemele care există în Florești nu par să dispară. Astfel, floreștenii i-au adresat primarului o scrisoare deschisă prin care îi cer să se ocupe în principiu de salubritate, deșeuri și deszăpezire.

Este bine știut că în ultimii ani comuna Florești s-a dezvoltat din ce în ce mai mult, iar administrația locală nu a ținut cont de problemele care pot să apară în momentul în care autorizațiile de construcție se aprobă una dupa alta.

Astfel, locuitorii Floreștiului au ajuns să „înoate” ori de câte ori plouă deoarece canalizările refulează fiindcă nu mai fac față numărului mare de persoane care sunt racorde. De asemenea, problema de acum doi ani cu gunoiul nu a fost soluționată în totalitate. Până și zăpada le-a dat bătăi de cap locuitorilor comunei în acest an.


„Problemele privind salubritatea, deșeurile și deszăpezirea în comuna Florești sunt, din păcate, nerezolvate corespunzător. Constatăm că rezolvarea lor, în mod transparent și cu beneficii pentru comunitate, întârzie să apară. Din februarie 2017 până în prezent firma Quatro Eco Salub (în realitate, firma Strict Prest se ocupă de 2 ani încoace de serviciile de salubritate - Nota Redactiei) colectează și transportă gunoiul din Florești. Primăria a semnat cu această firmă nu mai puțin de șapte contracte sau prelungiri de contract, toate atribuite prin negociere directă, fără licitație, pe o perioadă de 6 sau 3 luni. Cu toate că s-a cerut rezolvarea acestei probleme, cu toate că Primăria a fost amendată de Agenția Națională pentru Achiziții Publice (amendă pe care tot noi, floreștenii, o plătim din banii publici ai comunei) și... cu toate că domnul Horia Șulea este cercetat penal pentru abuz în serviciu în chestiuni legate de salubritate, această problemă nu este discutată, nu este rezolvată într-un mod transparent și deschis”, a scris Sergiu Leuce, vicepreședinte al USR Florești în scrisoarea deschisă.

Astfel, cerințele adresate primarului sunt următoarele:


Să pregătească documentația și să organizeze licitația în timp util pentru serviciile privind salubritatea, deszăpezirea și ridicarea deșeurilor în Florești.

Respectarea în cadrul contractului a Ordonanței de Urgență nr.70 din 2018 în care se specifică, printre altele, că trebuie făcută o colectare separată cel puțin pentru hârtie, plastic, metal și sticlă.


Creșterea frecvenței de ridicare a gunoiului.

Adoptarea în cadrul acestor servicii a principiului „plătești pentru cât arunci” pentru a încuraja colectarea selectivă.


Creșterea numărului punctelor de colectare selectivă.

Etichete: horia sulea floresti
abonare newsletter