Actualitate

Primii artiști prezenți la #UNTOLD5 vor fi anunțați la începutul lunii februarie

Prezenți în platoul unei emisiuni de la un post tv național, organizatorii evenimentului Untold, Bogdan Rădulescu și Eduard Chereji, au dezvăluit când vor fi anunțaţi primii artiști prezenți la ediția de anul acesta a festivalului.

Întrebați când vor anunța numele artiștilor și ce artiști vor veni la ediția a 5-a a celui mai mare festival din Cluj, Bogdan Rădulescu și Eduard Chereji au declarat că primii artiști vor fi anunțați la începutul lunii februarie, iar line-up-ul va conține și alte nume mari din industria muzicală.

„Primele nume de artiști le vom anunța la începutul lunii februarie. Vă rugăm să ne lăsați ca să păstrăm până atunci aceasta necunoscută, așa cum i-am învățat în fiecare an pe fanii festivalului nostru. Vor veni și nume noi, nume mari din industria muzicală”, a spus Edy Chereji, la digi24.


El a mai spus că vor încerca să introducă și alte genuri muzicale în line-up-ul festivalului.

Bogdan Rădulescu a spus că la început a fost foarte greu să aduci branduri la festival însă acum, datorită influenței festivalului în rândul tinerilor, acest lucru este mult mai ușor de realizat.


„Dacă ar fi să mă refer strict la mine, pe plan personal, prins în foarte multe ore de muncă și agitația specifică unui astfel de proiect, cred că după doi ani am început să văd că de fapt începe să fie tot mai mare și mai mare din mai multe puncte de vedere, ecoul și influența pe care o avem în rândul tinerilor. Cred că asta e cel mai bun atuu al festivalului, că a devenit un brand, care aduce fericire și o experiență extraordinară. La prima ediție ne era greu să aducem marile branduri în ograda noastră pentru că nu reușeam să transmite anvergura proiectului gândit de noi. Noi am privit altfel lucrurile, noi am fost primii care am încurajat brandurile să investească în experiențele pe care le oferă utilizatorilor”, a susținut Rădulescu.

Despre publicul prezent la cele două mari festivale din România, Untold și Neversea, Rădulescu spune că este format din tineri care urmăresc tendințele din entertainmentul internațional.


„În marea majoritate publicul este format din tineri faini care urmăresc cele mai noi tendințe în entertainmentul internațional și caută experiențe. Practic, dacă acum 4-5 ani de zile ne uitam la achiziția cât mai multe lucruri, acum tinerii au observat că decât să cheltuie de patru ori mai mult pe o pereche de teniși, ci să meargă la un festival sau într-o excursie”, a mai precizat Bogdan Rădulescu.

Întrebați de jurnaliști câți oameni lucrează pentru cele două evenimente, aceștia au spus peste 7000 de oameni la Untold și 5000 la Neversea.
„A aduce oameni care au experiență a fost pentru noi o provocare de la prima ediție, mai ales că în România acest domeniu nu era foarte dezvoltat. Am adus și specialiști din străinătate în domenii unde nu suntem atât de dezvoltați”, a susținut directorul de comunicare.


Succesul celor două festivaluri din România a atras atenția și altor țări de a franciza brandurile.

„Am primit propuneri de la trei țări din Europa și trei din Asia. Ne bucurăm că există interes și analizăm aceste propuneri. Vom realiza și un audit al brandurilor”, a precizat Chereji.


În ceea ce privește tariful artiștilor, Chereji susține că în comparație cu piața din România unde variază în funcție de locul în care este susținut evenimentul, la Untold și Neversea artiștii cer prețuri în funcție de alți algoritmi.

„Prețurile pe care ei le stabilesc sunt diferite puțin față de modurile de standardizare a pieței din România. Ei au un algoritm pe care și-l calculează. Dacă un festival crește de la 2-300.000 de participanți, artistul își face un calcul la numărul de bilete vândute și numărul de participanți”, a declarat Edy Chereji.

Ediția aniversară cu numărul cinci a festivalului Untold va avea loc în perioada 1-4 august 2019, iar ediția a treia de Neversea la Constanța a fost programată în perioada 4-7 iulie 2019.

Etichete: artisti neversea untold
Ultimele Stiri
abonare newsletter