Actualitate

Cozmin Gușă, Dan Andronic și Sebastian Ghiță, fotografiați azi împreună la Belgrad!

O fotografie în care patronul Realitatea TV, Cozmin Gușă, apare alături de Sebastian Ghiță, la Belgrad, a intrat în posesia Libertății. În imagine, alături de cei doi, este și Dan Andronic (acționar majoritar al ziarului "Evenimentul zilei") și o a patra persoană.

Cozmin Gușă a confirmat prezența la Belgrad.

„După cum vedeți din fotografie, nu suntem singuri, ci cu un grup de prieteni, inclusiv oameni din presă. Am venit ieri, am discutat câte ceva despre situația din mass-media și am băut un șpriț. Chiar acum mă îmbarc să revin în București”, a spus Cozmin Gușă, informează Libertatea.


Dan Andronic a confirmat, publicând fotografia pe pagina sa de Facebook.

„La Belgrad, împreună cu niște prieteni. Înconjurați de civili. Civili everywhere. Amănunte să dea Cozmin. El e purtătorul de cuvânt”, a scris acesta.


Fostul deputat Sebastian Ghiță a plecat din România în decembrie 2016, deși avea interdicție de a părăsi țara, fiind dat atunci în urmărire internațională. Patru luni mai târziu, în noaptea de 13 spre 14 aprilie, acesta a fost prins la Belgrad. Ulterior, autoritățile române au început procedurile de extrădare, în condițiile în care pe numele fostului parlamentare există un mandat de arestare în lipsă. În iulie 2018, însă, Înalta Curte de Justiţie din Belgrad a respins cererea autorităţilor române privind extrădarea fostului lui Ghiţă şi a stabilit că este eligibil pentru obţinerea azilului. Recent, un site din Serbia a dezvăluit că Sebastian Ghiță a scăpat de dosarul penal deschis pe numele său pentru că s-a legitimat cu acte false, după ce a făcut o donație. În România, Sebastian Ghiță are cinci dosare, fiind achitat în două dintre ele: cel în care era anchetat alături de mai mulți șefi de poliție din Prahova și în dosarul în care era acuzat că i-a dat mită fostului primar din Ploiești Iulian Bădescu. Niciuna dintre decizii nu este definitivă. Ghiță mai este urmărit penal de DNA în dosarul Hidro Prahova, dosarul Tony Blair și într-un dosar privind contractele de achiziţie de programe informatice finanţate din fonduri publice şi din fonduri europene.

abonare newsletter