Actualitate

Şoferii clujeni se întrec în alcoolemii pe drumurile din judeţ

Poliţiştii clujeni au depistat în trafic doi șoferi aflați sub influența alcoolului. Acestora li s-au întocmit dosare penale.

"La data de 3 ianuarie, polițiștii clujeni au depistat un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din comuna Gâlgău, județul Sălaj, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Turzii, fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. În jurul orei 23:15, polițiștii au depistat un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din Câmpia Turzii, în timp ce conducea un autoturism pe strada Petru Maior, deși se afla sub influența alcoolului. Bărbatul avea o concentrație de peste 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Cluj.

Celor doi conducători auto le-au fost prelevate probe biologice pentru a li se stabili concentrația alcoolului în sânge.


În cele două cazuri se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

“Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește penal. Conducerea sub influența băuturilor alcoolice constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune”, reamintesc poliţiştii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter