Actualitate

Captură a jandarmilor clujeni: peste 15.000 de petarde confiscate

Peste 15.000 de bucăţi de articole pirotehnice au fost confiscate în urma unor acţiuni desfăşurate de jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Cluj-Napoca".

“În urma acţiunilor punctuale pentru prevenirea producerii unor evenimente negative pe fondul nerespectării prevederilor legale privind regimul materiilor explozive desfăşurate în municipiul Cluj-Napoca şi în localitatea Huedin, judeţul Cluj, în luna decembrie, jandarmii au sesizat 20 de infracţiuni şi au ridicat spre confiscare peste 15.000 de bucăţi de articole pirotehnice”, transmit jandarmii clujeni.

Conform legii, efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă.


“Cetăţenii trebuie să cunoască faptul că doar articolele pirotehnice din categoria F1 pot fi deţinute şi folosite de către persoanele fizice care au împlinit vârsta de 16 ani, (exemple de articole pirotehnice din categoria F1: jerbe, granule scânteietoare, pocnitori cu confeti, scântei sau steluţe), fiind excluse cu desăvârşire petardele. În această perioadă le recomandăm părinţilor să-şi supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. De asemenea, vă recomandăm să folosiţi cu multă atenţie articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii ori rănirea unor persoane”, mai spun reprezentanţii Jandarmeriei Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter