Actualitate

Au picat, din nou, testul deszăpezirii. Şoferii, exasperaţi, drumurile pline de zăpadă. FOTO

Ninsoarea căzută în cursul zilei de luni le dă bătăi de cap şoferilor. Drumurile sunt acoperite de zăpadă, iar cei aflaţi în trafic reclamă că utilajele de deszăpezire sunt inexistente. Probleme au fost semnalate în Făget, pe DN 1 în Feleacu sau pe drumul care leagă Sf. Ion de Ciurila. Şoferii circulă bară la bară.

“Drumul care leagă Sf. Ion de Ciurila e acoperit de zăpadă”, reclamă un şofer pe reţelele de socializare.

Probleme sunt şi în Feleacu, pe DN 1.


“Pe Dumbrava, unde ninge, iar două camioane au ajuns în şanţ, zero maşini, utilaje zero”, spune un alt şofer.

Compania de Drumuri se laudă că utilajale de deszăpezire intervin pentru a îndepărta zăpada de pe carosabil şi pentru a împrăştia material antiderapant doar pe drumurile de munte din judeţul Cluj.


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o nouă atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol valabilă, luni, în zona din judeţul Cluj.

Potrivit meteorologilor, luni, 24 decembrie, între orele 2 şi 21, în cea mai mare parte a zonei montane, temporar va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va sufla tare, îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali cu rafale de peste 90...100 km/h. Ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea va scădea semnificativ. Ninsori în general moderate cantitativ vor fi şi în Maramureş şi local în nordul şi estul Transilvaniei.

abonare newsletter